Er full av optimisme foran semifinalen – ØIF Arendal

Er full av optimisme foran semifinalen

Marinko Kurtovic har flere strenger å spille på enn på lenge. Det kan bli viktig foran en lang og utmattende serie med semifinaler.

Bortsett fra langtidsskadde Kristoffer Pedersen og Josip Vidovic er alle spillerne disponible til semifinalen mot Kolstad. Kenny Ekman fikk mandag klarsignal etter sin tommelskade og operasjon.

– Ja, alle er disponible nå. Nå kan vi rokere mer, som er fint for oss. Ingen lag kan planlegge hvordan de skal spille mot oss, ettersom vi har mye vi kan skifte på, forklarer Marinko Kurtovic.

 

19.15 onsdag kveld starter kampen, den første av fem semifinaler i jakten på en sluttspillfinale. En jakt som startet da serien startet i september, som fikk et første klimaks da seriegullet ble sikret og skaffet samtidig ØIF fordel av avgjørende kamp på hjemmebane i alle rundene. Neste klimaks var tre tøffe oppgjør mot Nærbø, der det til slutt endte 2-1 i kamper for ØIF.

Marinko Kurtovic forsøker å beskrive hvor viktig den første hjemmekampen blir for hans elever.

– Utrolig viktig blir den. Det er her vi må sette standarden. Vi har en fordel av ekstra hjemmekamp og det må vi utnytte. Det er på hjemmebane vi må gjøre det og vise oss gode nok, men sluttspill er og blir sluttspill, poengterer Marinko.

 

Det er som lag ØIF skal kjempe.

– Vi må prestere som lag, men samtidig må spillerne vise at de VIL spille. Det er konkurranse om plassene nå. Det må vi utnytte, konkluderer treneren.

Og samtidig kan han glede seg over Kenny Ekmans retur. Han var i troppen i kvartfinalen mot Nærbø, men det var mest for å ha ham rundt laget, som en motivator på sidelinjen.

Nå har fått Ekman klarsignal og kan spille. Det tror Marinko at Kolstad vil få kjenne.

– De skal få kjenne på attityde. Nå har vi folk vi kan skifte på, samtidig som vi kan spille flere systemer i forsvar, ikke bare i den første kampen, men også i de neste. Vi trenger ikke å stå med de samme i kamp etter kamp, en stor fordel for oss, mener Marinko.