Bent Svele: – Åpningskampen blir «nøkkelkampen» i semifinalen! – ØIF Arendal

Bent Svele: – Åpningskampen blir «nøkkelkampen» i semifinalen!

- Totaltsett bør seriemesteren være best i ett oppgjør over frem kamper, men åpningskampen definerer om ØIF Arendal klarer å utnytte hjemmebanefordelen i oppgjøret, er analysen til TV2-kommentator Bent Svele. Han skal kommentere kampen sammen med Harald Bredeli.

– Før sesongen var jeg overbevist om at sluttspillet kom til å håndle om tre klubber, Elverum, Drammen og ØIF Arendal, innleder Bent Svele vel vitende om at slik ble det ikke.

Kolstad imponerte stort i kvartfinalen ved å slå Drammen i to strake kamper. Og mange var overrasket da Marinko Kurotivic annonserte at han ønsket seg Kolstad i semifinalen. Eller kanskje aller mest, ønsket seg ikke Fyllingen.

– Jeg mener at selv om Kolstad gjorde en bragd mot Drammen, så er favorittene til å spille sluttspillsfinale Elverum og ØIF Arendal.

Men var du glad for TV2-ekspertens tips om finalelagene, setter han sørlendingene raskt ned på bakken igjen.

– Elverum har den bredeste stallen. Og jeg holder hedmarkingene som en favoritt i en eventuell finale. Uansett motstander. Og jeg tror sjansene til Elverum har økt ved at oppgjøret skal avgjøres i best av 5 kamper.

Men finale får ligge. Selv om Bent Svele er optimistisk på ØIF Arendals muligheter for å komme ditt. Veien er lang og i første kryss venter inntil fem tøffe oppgjør mot Kolstad.

– Kolstad var veldig gode før jul. Og så kom VM-pausen hvor trønderne disponerte alle spillerene hele tiden. Ett VM gikk alt i «dass» for dem, kommer det vitenskapelig og med humor.

– Men så stemte det plutselig igjen. Og de har en god målvakt, bra forsvar. Er gode fremover. Men en stund trodde de kanskje at de var bedre enn de var? De havnet i en blindgate, før de brukte kvartfinalekampene mot Drammen til å finne tilbake. Det blir spennende å se hvor de stor mot ØIF Arendal. 

Bent Svele skal kommentere semifinaleoppgjøret på onsdag for TV2 som viser kampen.

– Totalsett bør seriemesteren være best over 5 kamper. Og det kommer til å bli noen tøffe oppgjør. Nøkkelkampen er åpningskampen nå til onsdag. Vinner ØIF Arendal den, blir det litt lavere skuldre på resten av semifinaleoppgjørene. Den første hjemmekampen er uhyrlig viktig for å opprettholde hjemmebanefordelen. Det var dette Drammen «røyk på». 

Det ligger en advarsel til hjemmelaget i den siste kommentaren.

– Jeg er spent på hvilke utslag det kommer av et best i 5-kamper oppgjør. Du skal ikke se bort fra at det bygger seg opp en temperatur både på og utenfor banen over flere oppgjør. At man tar med seg tidligere situasjoner inn i nye kamper, når motstanderen som står på parketten er det samme i så mange som 5 kamper på rad. Det kan bli både krangling og forbannelse som kan være vanskelig å «nullstille», ler Svele. Vel vitende om at slikt antagelig er bedre TV enn lagene selv ønsker i utgangspunktet ønsker å by på.