Kolstad har signert dansk strekspiller! – ØIF Arendal

Kolstad har signert dansk strekspiller!

Han ruver i landskapet, Martin Kærgaard Pedersen: to meter og 123 kilo! Nå skal 24-åringen bytte ut SønderjyskE-drakten med Kolstads røde. Les hvorfor han følger en stadig større strøm av spillere somgår fra Danmark til Norge!

Skrevet av tore for Kolstad

 

– Jeg har spilt i den danske liga siden jeg var 17 år og føler at jeg trenger nye utfordringer. Etter å ha vært på besøk hos Kolstad for litt siden, kjennes det ut til å være en riktig klubb for meg for å utvikle meg videre, til et nivå som etterhvert forhåpentligvis vil gjøre meg aktuell for en bundesligaklubb, forklarer Martin.

Men først altså Kolstad på en toårskontrakt – et riktig utviklingsskritt og mer?

– Klubben virker profesjonelt drevet, har en ny hjemmehall og en ung spillerstall med spillere som er gode kamerater, forklarer Martin.

Hva med Kolstad, hvorfor vil dere ha den danske strekkjempen?

– Vi har en stund vært klar over at vi trenger en riktig god strekspiller som både kan utfordre Tom Kåre (Nikolaisen) først og fremst og også avlaste ham. Det har vært i meste laget for Tom Kåre denne sesongen, sier trener Stian Gomo og legger til:

– Viktig for oss er det også at Martin er en god toveisspiller. Hans høyde og vekt gjør ham til en litt anderledes spiller enn Tom Kåre i angrep, i og med at han har fortrinn som sperrende strekspiller, mens Tom Kåre er mer bevegelig.

Ned noen få kilo

Og apropos bevegelig. Per i dag er Kolstads nysignering 123 kilo – han har vært opp i 125 – men nå skal vekten litt ned:

– Jeg har som ambisjon å få matchvekten ned til mellom 115 og 120 kilo – for å bli mer atletisk og mer bevegelig, hurtigere også, kommenterer Martin.


I 2016/17-sesongen var Martin nest mest-
scorende strekspiller i den danske elite-
serien. (FOTO: Claus Fisker /Ritzau-Scanpix)

Det er en måneds tid siden Kolstad var i første kontakt med Martin Kærgaard. (Han bruker stort sett bare det ene etternavnet, også på drakten.)

Gomo:«Vi etablerte kontakt gjennom Rasmus (Carlsen) og agentselskapet People in Sport».
Kærgaard:«Da jeg fikk nyss om Kolstads interesse, var det selvsagt fint for meg at jeg kjente Rasmus fra tiden i Aalborg der vi spilte sammen.»

Har gull fra U19-VM

Nyervervelsen har altså hele sitt «voksne» håndball-liv i den danske håndballtoppen. Han har også et VM-gull som del av Danmarks U19-landslag å vise til. Stian Gomo, som har sett mye video av sin nye strekspiller forteller også at Martin, som Tønder-spiller i 2016/17-sesongen var eliteseriens nest mestscorende strekspiller. Bare Bjarte Myrhol hadde flere fulltreffere.

Nå skal Martin og SønderjyskE i gang med sluttspillet. Klubben kapret den siste sluttspillplassen, og første kamp spilles i kveld – mot «gammelklubben» Aalborg.

Tekst: TORE SÆTHER

 

FAKTA
Martin Kærgaard Pedersen

Født: 17. oktober 1994
Høyde: 200 cm
Vekt: 123 kg
Håndball siden: 10 årsalderen
Posisjon på banen:
Strekspiller (siden 14-årsalder – før det, venstreback)

Tidligere klubber:
* Moderklubben er Sunds (ved Herning)
* Herning FH (som 13-14-åring i to sesonger)
* AaB og Aalborg Håndbold (to sesonger)
* SønderjyskE (tre sesonger)
* TM Tønder (tre sesonger)
* SønderjyskE (2018-2019)

Favorittspiller: Markus Alm (ex. THW Kiel)

Sambo/kjæreste:
Har kjæreste (Emma), men hun skal studere ferdig til sykepleier i Danmark.
Utdannelse:
Er i gang med å lese økonomi – bachelor i 2020.
Favoritt mat og drikke:
Mammas mat, aller helst medisterkaker og potetmos og med Pepsi twist.