Har fått helt fantastisk respons etter å ha fortalt om sykdommen – ØIF Arendal

Har fått helt fantastisk respons etter å ha fortalt om sykdommen

Vi er vant til å se Jesper Munk som en kriger på streken hos ØIF Arendal, men etter kvartfinalen mot Nærbø har vår danske strekspiller vært i fokus på helt andre måter.

I forrige uke fortalte nemlig Jesper omverdenen om at han har den kroniske sykdommen multipel sklerose (MS) 

(ekstern lenke).

Det resulterte i oppslag i både lokale medier og riksmedier. Blant dem som hadde artikler om Jesper, var TV2 og VG, i tillegg til at Agderposten viet mye plass til ØIF-helten.

En uke etter sitter Jesper Munk igjen med mange inntrykk på åpenheten.

– Det har vært utrolig positivt, sier han. 

 

Han forteller om bare positive tilbakemeldinger etter at han delte sin historie.

– Egentlig har det vært en deilig opplevelse, bli møtt med så mye positivitet som jeg har etter dette. Det har vært fantastisk. Jeg ønsket å være åpen om det fordi jeg vil vise at en kan spille håndball – og drive annen idrett på toppnivå – selv om en har en kronisk sykdom, forteller han.

Jesper forteller også om en historie fra onsdagens trening. Da trente han alternativt på Atletica. 

– En mann kom bort til meg og sa hvilket inntrykk det hadde gjort å lese min historie. Jeg er glad for at min historie kan være med på å hjelpe folk.

 

I tillegg har det strømmet på med meldinger på Facebook og chatte-tjenesten Messenger.

– Det har vært fra personer jeg aldri har truffet, eller vet hvem er. Og det er ikke bare folk herfra som har tatt kontakt. Mange av dem har også MS og de har kommet med tips, blant annet om stamcellebehandling i Moskva og slike ting.

– Men jeg har det bra nå, og ønsker ikke å gjøre noe mer for øyeblikket. Jeg tror også det er individuelt hva som hjelper. Akkurat nå går det bra og jeg forsøker å leve som jeg alltid har gjort, smiler Jesper Munk. 

 

Han skal til Danmark og besøke familien i påsken.

– Det er lenge siden jeg har sett dem. Jeg gleder meg. Det er bare det, at når jeg er hjemme, så er det så mye som skal gjøres og så mange som skal besøkes. Det er vanskelig å rekke alt, forteller han med et smil.

Og det er ikke bare å besøke familien Jesper gleder seg til. Han sier også at han gleder seg veldig til det smeller mot Kolstad i semifinalen i sluttspillet. Den første kampen spilles 24. april i Sør Amfi. 

 

– Ja, det gleder jeg meg virkelig til. Når har vi hatt noen tunge økter. Nå begynner kampene igjen, det er jo det som er gøy. Jeg så landskampen her i Sør Amfi og jeg synes stemninger her var bedre da vi spilte mot Nærbø i kvartfinalen. Det blir deilig å komme i gang igjen med kamper i tett rekkefølge. Det er slik jeg liker, slår han fast.