Øyestad G15 med et håndballjordskjelv! – ØIF Arendal

Øyestad G15 med et håndballjordskjelv!

Øyestads gutter 15 lag har spilt seg til Peter Wesselcup-finale. På den fantastiske veien har de vært "underdog" i absolutt alle kampene. Og nettopp det setter prestasjon i et like fantastsik perspektiv. Gutta har rett og slett "gått på vannet" hele søndagen 14. april! Og imponert alle!

Skal man virkelig forstå hva som skjedde med Øyestad gutter 15 søndag 14. april, må man først se til lørdagens kamper. Innledende puljespill:

1 Urædd Håndball 3 2 0 1 40 – 34 4
2 Kjelsås IL G15 3 2 0 1 40 – 36 4
3 Vestre Bærum Idrettsforening 3 2 0 1 44 – 43 4
4 Øyestad IF 3 0 0 3 40 – 51 0

Gutta tapte absolutt alle kampene i rekkefølge, Urædd, Kjelsås, Vestre Bærum var alle for gode for «våre» gutter. På lørdag. «Elendigheten» ville knapt noen ende ta. Og få, hverken i Øyestad gutter 15 eller noen andre lag for den saks skyld, trodde at finale på søndag var innen rekkevidde.

Heldigvis er Peter Wesselcup en turnering hvor alle lag går til A-sluttspill. Ellers hadde eventyret vært over lørdag. Men sånn ble det altså ikke.

Som siste lag i puljen måtte gutta tidlig opp.

Først var det 1/16-dels finale kl. 09.00 mot eliteseriekollega Haslum. Det endte med avansement og seier 15-13. I 1/8-dels finalen ventet Kolbotn. Helt marginal seier 18-17. Men likefullt et nytt avansement. Klare for kvartfinale.

I kvartfinalen var det faktisk litt mer komfortabelt. En solid seier 17-11. Og pluselig var laget som tapte alt på lørdag i semifinale. 3 seiere på rekke og rad.

I nettopp semifinalen ventet ØIF Arendals erkerival Elverum. Og hedmarkingene var uten tvil det førende lag. Hele kampen igjennom. Tja, med unntakt av på et tidspunkt. Når kampen var slutt. Riktig nok etter ekstraomganger og første-målet-vinner. Nok en gang hadde gutta overrasket både seg selv og absolutt alle andre.

Gutter 15 spilte seg til Peter Wessel-cup finale!

Og for alle som ikke vet helt hva det betyr. Peter Wessel-cup for 15-åringer er jevngått med uoffisielt norgesmesterskap. Det er en fantastisk bragd våre gutter har gjort denne søndagen. Et aldri så lite håndballjordskjelv.

Du verden hvor vi er imponert!

Så får det være at Nærbø var våre gutter overlegne i finalen. Da var kreftene slutt. Men allikevel, for en inspirasjon til sommertreningen!

Og like godt – nå er gutta kvalifisert for Norden cup! Nordisk mesterskap for samme årsklasse!

Gratulerer igjen!

Alexander Løvdal og Kamper Sliwa ble kåret med på Peter Wessel-cupens All Star-team!

Vi er ennå mer imponert og ikke minst kry!

#LittBedreHverGangViMøtes