– For en dugnadsgjeng! – ØIF Arendal

– For en dugnadsgjeng!

De har norsk lagidretts største "rigg" til hver eneste eliteseriekamp. Eller landskamp. De skal gjøre om en gymsal til Norges flotteste håndballarena. Sånn ca. 25 ganger i året! I går, da Norge "banket" Sverige, gjorde de det igjen. Med største bravor. For en gjeng. For en fantastisk dugnadsgjeng.

Det er fort gjort å ta ting for gitt. Tro at alt nesten kommer av seg selv. Spesielt når ting fungerer, ser bra ut og ting nesten «sklir» av seg selv.

Det er en grunn til at ting «sklir av seg selv»!

Rutinerte, erfarne dugnadsmedarbeidere, og langt fler enn dem du ser på bildet som illustrerer denne saken, sørger for det. For når disse folkene kommer til Sparebanken Sør Amfi. Har de norges største «rigg» foran seg. De skal gjøre om en gymsal til norges flotteste håndballarena.

I motsetning til de aller fleste både håndball- og fotballarenaer så ligger ikke engang «banen» på plass når de starter. I Sparebanken Sør må man starte med å legge håndballgulvet. I motsetning til de fleste fotballarenaer, er ikke engang reklamen på plass. Den må som gulvet, først legges ut før kampen, så pakkes sammen etter kampen. Et fysisk og ikke minst svært krevende tidsmessig prosjekt.

Så må alle satelittkiosker rigges, varer må bæres ut i midlertidige skap, hyller, bord og anrettninger. Det skal tas i mot 100 gjester til VIP-servering. Gjerne en flerretters tallerken. Det skal lages filmer til kuben og reklame for sponsorer både på kube og TV-sendinger.

Ikke engang stasjonære billettinnganger står klar. En stor gjeng «billettører» må rigge både bord, bånd og stoler for at det hele skal skli godt. Til kiosker og utsalgt skal alt planlegges i mange dager på forhånd. Slik at logistikken går best mulig når publikum, spillere og dommere kommer på plass.

Speaker, tidtakere og plottere. Det er mange synlige og mange svært usynlige dugnadsinnsatser som lager fantastiske håndballrigg i Sparebanken Sør Amfi. Verter og vakter. Loddselgere. VIP-arena, VIP-lounge, egne VIP-lokaler. Vårt svært så viktige publikum, sponsorer, media og motstandere. Med-arrangører. Det er uendelig mange som gjør håndballkamper til folkefester i Arendal. For ikke å glemme de som jobber i sosiale medier!

De aller viktigste er hæren av frivillige som gjør dette mulig. De som står igjen for å gjøre jobben ferdig, når alle andre kan gå hjem etter kamp. De som ikke er hjemme før sånn rundt midnatt. Når de fleste andre allerede har tatt kvelden for lenge siden. De som gjør det mulig å drive topphåndball fra Arendal, fra ØIF Arendal. De som ofrer egen fritid for disse folkefestene.

I går gjorde de det igjen. Laget de aller beste rammer for en landskamp i Sør Amfi. Klubben har mottatt ovasjoner for det arbeidet som er gjort. Disse sendes herved videre til alle dere som gjør det mulig. 

Vist var det en fantastisk markedsføring av Arendal midt i beste TV-tid. Formidlet til det ganske land av TV2. Et arrangement som bør by på «ståpels» og stolthet for alle arendalitter. Eller for å si det som en av Vipers landslagsspillere så det på vei inn i hallen. – Du verden vi skal være stolt av at vi kan arrangere landskamper på denne måten også på Sørlandet! 

Og for en markedsføring ovenfor alle de norske herrelandslagsspillerne! De som engang kanskje skal ende sine håndballkarrierer i Norge. Man skal så absolutt ikke se bort fra at ØIF Arendals dugnasgjeng, «solgte» klubben inn som en mulig destinasjon å spille håndball i, når den tid måtte komme!

Fy syren hvor stolte vi er av vår dugnadsgjeng!

Godt ledet av arrangementssjef Per Carsten Michelsen og administrasjonssjef Ole Aasen. For et team!

#LittBedreHverGangViMøtes