Endelig kan også William være midtpunkt i jubelen – ØIF Arendal
William Fiala Gjermundnes (i midten) jubler sammen med lagkameratene etter seieren over Nærbø.

Endelig kan også William være midtpunkt i jubelen

Han er en av klubbens lovende, unge spillere. I sin første sesong i ØIF har ikke alt gått veien for William Fiala Gjermundnes, men nå begynner det å ligne noe.

Vi så det litt da ØIF tapte mot Nærbø på onsdag. Da slapp William Fiala Gjermundnes til i noen minutter og noterte blant annet en scoring.

I den siste kvartfinalen fikk han enda mer tid på banen og viste frem noe av det potensialet Marinko Kurtovic har sett i ham. Rundt 20 minutter på banen var godt for den unge kristiansanderen, som er en av flere ØIF-gutter som skal på landslags-oppdrag den kommende uka. Med seg inn i landslagsuka fikk han en god porsjon med selvtillit fra 31-25-seieren over Nærbø, der han noterte seg for to flott scoringer.

– Det ble gode 20 minutter på banen. Jeg koste meg og topper det med to mål i tillegg. Jeg trengte virkelig dette, smiler William.

 

For det var fortjent at unggutten fikk sjansen. Lykken har nemlig ikke bare smilt til ham denne sesongen, og det til tross for seriegull i sin første sesong hos ØIF. Skader har preget mye av sesongen og han har måttet sitte lenge på sidelinjen. Men nå går alt så mye bedre. Det vises også på banen.

Og det vises på trening, noe Marinko Kurtovic har lagt merke til.

– Han er en kar jeg har supertro på, sier ØIF-treneren.

– Han trenger å få spilletid. Nå er han tilbake fra skader og han har vært god på trening. Da fortjener han å spille. Det er en gutt som er tøff i hodet, som bare går på, beskriver Marinko Kurtovic om William.

 

William Fiala Gjermundnes, som spiller med Fiala bak på drakten, forteller at det var et mål for ham å komme tilbake for fullt til sluttspillet etter skadene.

– Ja, det stemmer. Målet var å komme i skikkelig god form frem til sluttspillet startet, slik at jeg kunne bidra for laget, meddeler han.

Nå gleder han seg til det som starter 24. april, nemlig semifinalene.

– Semifinalene blir veldig gøy. Vi kan gå hele veien, mener han.

 

Om den siste av tre kvartfinaler mot Nærbø, som til slutt endte med 31-25-seier, mener William at ØIF hadde full kontroll.

– Vi viser hvem som er sjefen, slår han fast.

Han mener erfaringen blir avgjørende.

– Nå er jeg ikke så gammel selv, men vi har mer rutinerte spillere enn dem. Vi tar dem på rutinen, og vi er også et bedre lag enn Nærbø sett under ett, mener han.