Nå var det ingen tvil – ØIF knuste Nærbø og er i semifinalen – ØIF Arendal

Nå var det ingen tvil – ØIF knuste Nærbø og er i semifinalen

ØIF Arendal skjerpet seg da det gjaldt. Nærbø holdt følge lenge, men i starten av andre omgang sa ØIF takk for følget. - I dag var det menn mot juniorer, konkluderer Marinko Kurtovic.

ØIF vant til slutt 31-25, etter en meget sterk kamp fra seriemesteren. Denne gangen var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Nå kan ØIF forberede seg på semifinale etter påske, en semifinale som spilles over fem kamper.

– Kjempebra. I dag spiller vi bra i hele kampen. Det er litt ta og føle på i starten, men jeg føler vi strammer det til bak mot slutten av første omgang. I andre strammer vi enda mer til. Etter 40 minutter føler jeg nesten det er over, smiler Sondre Paulsen.

ØIFs klubblegende beskriver slutten som noe som lignet en transportetappe. Men han skryter voldsomt av det unge laget fra Nærbø, et lag som over tre kamper har gitt ØIF-gutta kamp om avansementet, og som slåss seg til en tredje kvartfinale.

– Ja, jeg må virkelig gi honnør til dem, både spillere og publikum. De har imponert meg. Det blir spennende med dette laget neste sesong. Da velger vi ikke Nærbø i kvartfinalen, det er vel heller mulig at det blir de som velger oss, beskriver Sondre Paulsen.

Han synes rammen var fantastisk bra.

– Det var jo vinn eller forsvinn. De styrte kampen sist, men denne gangen slo vi tilbake. Hjemme er det vi som skal styre. Vi klarte den oppgaven bra, slår han fast.

Sander Simonsen, Saltrød-gutten som har gjort høyrekanten til sin i ØIF, ble kåret til ØIFs beste i denne kampen. Han leverte fem scoringer. Han beskriver kampen som lang.

– Ja, den var lang, men utrolig gøy å spille. Halve bygda fra Nærbø var jo her. Men jeg synes Svermen slo godt tilbake da Nærbø-fansen dro i gang.

Sander synes ØIF hadde bra kontroll gjennom hele kampen.

– Det svinger jo, og plutselig så var det jevnt igjen etter at vi foran, men jeg føler at da Hermann satte inn den siste før pause, da var mye gjort. De første ti av andre føler jeg vi har dem. Hele laget leverer en god kamp i dag, sier Sander Simonsen, som nå reiser på samling med rekruttlandslaget – nivået under A-landslaget.

– Det gleder jeg meg til, smiler han.

ØIF-trener Marinko Kurtovic var meget godt fornøyd med å ha tatt laget til semifinalen.

– I dag var det menn mot juniorer, beskriver han.

– De første 10-15 er de med, men så er det over. Vi får enkle mål og løser forsvaret. I dag får alle spillerne godkjent, slår han fast.

Han føler laget hadde kontroll i andre omgang.

– Da var det klasseforskjell mellom lagene. Nærbø skal ha at de spiller til sluttsignalet går. De står på og har bra trykk, men i andre omgang var det klasseforskjell, sier han.

Han roser også stemningen.

– Men jeg vil gjerne ha enda flere folk i hallen. 2.383 i dag, men jeg håper på 2.500, 2.600 utover, opplyser han.

Hvem blir så motstander i semifinalen?

– Det venter vi litt med før vi velger å avgjøre, svarer Marinko.

SLIK VAR KAMPEN:

Spenningen foran kampen var større enn den har vært på lenge, spesielt etter supporternes ordkrig de siste dagene. Nærbøs supportere holdt også det de lovet. De nærmest ”avfolka” bygda og reiste til Arendal og Sør Amfi i samlet flokk. De nærmest fylte den ene halvdelen av tribunen, med om lag 400 tilskuere. Det kunne også vært flere.

Tribunene fyltes opp også av arendalitter og håndballvenner fra Sørlandet som ville støtte de røde og svarte.

Det sto om avansement til semifinalen i sluttspillet, etter at lagene hadde vunnet hver sin av de to første kampene. Det var vinn eller forsvinn!

Martin Lindell, som var med i troppen i onsdagens kamp, men som ikke kom på banen, ble meldt kampklar før kampen. I tillegg hadde Kenny Ekman friskmeldt seg og var med i troppen foran den viktigste ØIF-kampen denne sesongen.

Det var høyt tempo, nervøst og en del feil fra begge hold i innledningen.

ØIF misset i sitt første angrep og måtte se at Nærbø tok ledelsen i kampen, men ØIF hadde 2-1-ledelse ved fem spilte minutter. Det var en del avbrekk i spillet i første halvdel av første omgang, av flere årsaker, både skader og moppepauser.

Lagene fulgte hverandre og selv om ØIF hadde 4-2, så kom de hardtkjempende gjestene tilbake og sørget for 5-5 etter ti minutter. Nærbø gikk så i ledelsen, etter et par svake angrep fra ØIF, men vertene slo tilbake og hadde 7-6 etter 15 minutter.

Da klarte ØIF å skaffe seg tre måls ledelse ganske raskt etterpå, mens gjestene var redusert med en spiller.

Men det er noe med Nærbø. De gir seg aldri og kom tilbake. Etter 20 minutter hadde ØIF riktignok ledelse på to mål – 11-9, men de slet med å komme mer foran. Avslutningene satt ikke alltid der de skulle i de tilfelle der ledelsen kunne blitt på enda flere mål.

Bakover sto ØIF bra og hadde flere gode blokkeringer på avslutninger fra gjestene, spesielt i starten av omgangen.

Tomålsledelsen holdt seg til 25 minutter, da det sto 13-11, men det vekslet hele tiden mellom et og to måls ledelse til ØIF. Nærbø kom tilbake.

Sander Simonsen satte inn 14-11 med tre minutter til pause.

Bakerst kom André Bergsholm Kristensen inn. Han bidro til en sju minutter lang periode uten scoring for Nærbø. I den perioden sørget Jesper Munk, Sander Simonsen og til slutt Hermann Vildalen for at det endte med 16-11 til pause. En spesiell omgang, der ØIF til slutt klarte å skaffe seg et forsprang.

I pausen ble også publikum litt mer kjent med klubbens to ferskeste signeringer, da både Hermann Thysted og Richard Linström ble presentert for publikum. De ble ønsket velkommen med blomster fra styreleder Erik Smedsrud.

I tillegg ble også HU-laget til Grane hyllet. De fikk 5.000 kroner fra Josip Vidovic, som ble kåret til månedens spiller i februar.

Kanskje roet noen av de verste nervene seg på tribunen etter de siste ti minuttene og fem måls pauseledelse. Men alle vet at det går fort i håndball og at fem mål ikke er noen ledelse å snakke om.

I starten av andre omgang holdt det seg til fire måls ledelse til ØIF.

Etter 35 minutter sto det 18-14.

Men så kunne det se ut som ØIF virkelig ville feie all tvil til side, og vise hvilket lag som er seriemester og hvilket som er nummer sju. For mellom 35 og 40 minutter koblet ØIF grepet på kampen for alvor og dro ifra, fra 18-14 til 21-14.

Da kvarteret av omgangen var gått, hadde Nærbø allerede brukt opp alle sine time out-er. Med 15 minutter igjen av kampen hadde ØIF en ledelse å 24-15. Det kunne se ut som kampen var punktert for alvor, men klok av skade, ingen ville slippe jubelen løs før alt var helt klart.

ØIF kunne roe litt mer ned på tempoet, som var for høyt for Nærbø i starten av omgangen.

Etter 17.18 tok Marinko Kurtovic ØIFs første time out i andre omgang. Lovende William Fiala Gjermundnes slapp også inn på banen. Han kvitterte med å score på sin andre avslutning.

Selv om det så svart ut for Nærbø, fortsatte deres supportere å støtte laget. De ble riktignok sunget ut av Svermen enda oftere enn før, men all ære til de flotte supporterne til Nærbø, som har gjort kvartfinalene til en fargerik affære. 2.383 tilskuere totalt, av dem var det minst 400 fra Nærbø, kanskje flere.

Med åtte minutter igjen hadde ØIF 28-19. Olaf Richter Hoffstad økte så ledelsen til ti mål, 29-19.

Bakover hadde ØIF god kontroll på stadig mer nedslåtte Nærbø-gutter, som ikke var til å kjenne igjen fra kampen onsdag.

Kjetil Åndal slapp også til på slutten. Det samme gjorde Adrian Evensen.

30-20 ble til 31-20 da Lindboe satte inn en sjumeter med 25.20 på klokka.

Litt rot gjorde at Nærbø kom nærmere. Med tre minutter igjen sto det 31-23.

Fremover ble bommene noen flere hos hjemmelaget, men det gjorde ikke noe. Seieren var for lengst klar og vi kan forberede oss på semifinale etter påske.