Nærbø med 5 av 22 poeng på bortebane i Eliteserien – ØIF Arendal

Nærbø med 5 av 22 poeng på bortebane i Eliteserien

Søndagens motstander Nærbø har ikke statistikken med seg foran siste og avgjørende vinn-eller-forsvinn-kamp. I Eliteserien har det kun blitt to borteseiere. Ett-målsseier mot Bodø og fire-målsseier mot Haslum. Vestlendingene har heller ikke vunnet i Sparebanken Sør Amfi.

Selvsagt er håndball langt mer enn statistikk. Men kikker på på «tallenes tale» før kampen er de i stor favør til hjemmelaget.

Først og fremst så har ikke Nærbø klart å vinne i Sparebanken Sør Amfi. Eneste poeng jærbuene har tatt mot ØIF Arendal var seier på ekstraomganger i Nye Loen onsdag som var. Både i årets seriespill og i første kvartfinale endte det med hjemmeseier. Som det også gjorde sist Nærbø var oppe.

Ser man på eliteseriekampene denne sesongen så har Nærbø kun tatt 5 poeng på bortebane. Et knepent ett-målsseier 29-30 mot Bodø. Og en fire-målsseier, 24-28, borte mot Haslum. I tillegg har det blitt uavgjort borte mot Halden.

ØIF Arendal har tapt kun en eliteseriekamp på hjemmebane denne sesongen. Det var kampen mot Runar (28-31). Dessuten ble det uavgjort mot FyllingenBergen i seriepremieren.

Kampene mellom ØIF Arendal og Nærbø sesongen 2018/19:

Nærbø – ØIF Arendal 28 – 35 (19. september)
ØIF Arendal – Nærbø 33-24 (12. desember)
ØIF Arendal – Nærbø 34 – 30 (27. mars)
Nærbø – ØIF Arendal 30-30, 36 – 33 eeo (3. april)

ØIF Arendal – Nærbø ??  ? ?? (7. april)