Det kommer 500 tilskuere fra Jæren – nå må det mobiliseres på Sørlandet! – ØIF Arendal

Det kommer 500 tilskuere fra Jæren – nå må det mobiliseres på Sørlandet!

- Nærbø har satt opp gratisbusser fra Vestlandet og bestilt 500 billetter i Sparebanken Sør Amfi på søndag. Det betyr at vi er nødt til å mobilisere noe aldeles for å vinne kampen på tribuenen, det er arrangementssjef Per Carsten Michelsen som maner sørlendinger til å mobilisere.

– Vi vet av tradisjon at bortesupportere tør å slippe seg mer løs enn hjemmesupportere. Det betyr at 500 «gale» jærbuer vil bli en svært lydhør forsamling på søndagens kamp.

Og nå må alle arendalitter, austegder og sørlendinger mobilisere.

– Søndag er det unntakstilstand. Da må man legge vekk all sjenanse og frykt for hva «naboen sier». Søndag må man gå ut av sitt gode skinn og heie stemmen hes på hjemmelaget. Og har mann noe å tromme på, ta det med. Vi må vinne kampen både på tribunen og på banen.

Det er bare to ting som ikke vil aksepteres i følge arrangementssjefen.

– Håndball er en familiesport. Og det er ingen tradisjon for noe annet. Allikevel vil vi gjøre oppmerksom på at det er nulltoleranse i forhold til alkohol og rus. Dessuten er det ikke lov å bruke signalhort i Sparebanken Sør Amfi. Det var ikke i bruk i Nye Loen heller, så vi regner med at det ikke blir noe problem.

Utover dette er det så abosolutt lovlig å gjøre seg synlig og ikke minst lage lyd.

– Vi skal selvsagt vinne kampen på tribunen. Selv om Nærbøsupporterne vil være både synlig og høylytte. Vi vil antagelig være minst 3 sørlending pr. vestleding, kanskje flere? Vi må bare få sølelendingene til å bli noe mer høylytte, ler han. Vel vitende om at det ikke akkurat er hva sørlendinger er menst kjent for.

– Dette er jo akkurat hva vi ønsker oss. Høyprofilerte håndballkamper med nerve og de aller beste rammer. Feststemt håndballpulikum fra begge klubber. Det kan ikke bli bedre enn dette. Søndagen er en forsmak på 17. mai, avslutter Per Carsten.