3 busser, kolonne med biler og et helikopter – sånn utvikles herrehåndballen! – ØIF Arendal

3 busser, kolonne med biler og et helikopter – sånn utvikles herrehåndballen!

Bedre rammen enn hva søndagens kamp er i ferd med å få kan det vel knapt bli? Om sørlendinger mobiliserer som vi håper kan det bli både full hall og rammer som man knapt har turt håpe på i norsk håndball. Snakk om sluttspillssuksess! Snakk om utviklinging av herrehåndballen!

På Nærbø leker man ikke når bygdas håndballgutter øyner mulighet til sluttspillsavansement. Og selv om de blir tallmessig underlegne kommer de til å bli svært så synlige både i og utenfor Sparebankens Sør Amfi søndag.

Busser, kolonner med biler og ett helikopter er alle svært velkomne. Dette blir håndballpropaganda, sluttspillspropaganda så bra som det bare kan være.

Rammene rundt herrenes sluttspill er i ferd med å bli akkurat så fantastiske som man bare kunne håpe på, men ikke turde helt å tro på. Tilnærmet fulle haller fra kvartfinalene. Mobilisering som om det skulle vært NM-finale allerede fra første sluttspillsrunde. Lokale engasjementer som slår ut i massemønstringer og munnkløveri i sosiale medier. Dette er tegn på noe som vi som har vært med i herrehåndballen en stund har ant. Men absolutt ikke vært sikre på:

Herrehåndballen er i stormende uvikling! 

Elverums fantastiske resutater i Champions League har vært et bevis på nettopp det. Først og fremst Drammen og ØIF Arendals forsøk på å «velte» Elverums hegmoni på denne plassen er nye bevis på den samme utviklingen. Andre eliteserielags stadige «bitt» i disse klubbers «legger», i form av seiere i tøffe kamper, er nye bevis på det samme. Utviklingen i Kolstad og det man får til i FyllingenBergen så absolutt det samme. Haldens NM-finale. For ikke å snakke om den massive utviklingen i publikummere på tribunen sesongen igjennom. Og at klubbenes budsjetter stadig øker. Rammebetingelsene blir bedre.

Et av de viktige bidragene til denne utvikling er også at nyopprykkede lag, rykker opp med mer enn det å være sportslig kvalifisert. Runar og Nærbø rykket opp forrige sesong. Og du verden for et bidrag til eliteserien. Runar først og fremst sportslig. Klubben fra Sandefjord har langt mer å «gå på» utenfor banen. Spesielt rundt egne arrangementer. Og spesielt når det kommer til å trekke sandefjordinger og vestfoldringer til Runarhallen.

Nærbø har kommet opp med et sportslig fantastisk godt produkt, det viser ikke minst sluttspillsdramaet mot oss i ØIF Arendal. Men rammen rundt klubben burde gitt klubben elitelisens for mange sesongen, nesten uavhengig av sportslige kvalifikasjoner! Nesten…

Det er å håpe at Follo og St. Hallvard legger studieturer til Nærbø. Vi forventer ikke noe mindre av neste sesongs nykommere i eliteserien! For i fremtiden bør det være mer enn de sportslige kvalitetene som gjør klubber til en ELITESEREKLUBB! Slik som Nærbø har vist alle oss andre at er mulig med et utgangspunkt i en liten bygd! Man spiller på det man er best på. Der er det lokalpatriotisme. En fanatisk sådan.

Det er slikt som utvikler norsk herrehåndball!