– Nærbø skal være j…. gode om de skal ta oss – ØIF Arendal
Marinko Kurtovic

– Nærbø skal være j…. gode om de skal ta oss

Spillerne venter en beintøff kamp mot Nærbø i Nye Loen onsdag, men Marinko Kurtovic er optimist. Han liker nemlig svært godt det han har sett på trening i det siste.

ØIF leder 1-0 i kamper i best av tre-serien som avgjør kvartfinalen i sluttspillet.

Hjemmekampen ble vunnet 34-30, men i sluttspillet spiller ikke målforskjell noen rolle. Det handler om å vinne kampene, uansett hvor pent spillet er.

– Jeg ser det på guttene, sier Marinko Kurtovic.

– De er ekstremt klare for dette. Nærbø skal være j…. gode om de skal ta oss, legger han til. 

 

Men samtidig legger han også til:

– Om Nærbø gjør en kanonkamp, og vi det samme, men at de slår oss. Da skal vi selvsagt bøye oss i støvet for det!

Kristijan Jurisic er klar på at det kommer til å bli tøft i Nye Loen.

– Det er mange som har gått på tap der, noen av dem ganske uventede. Vi skal ikke undervurdere dem. Det er et lag som mot oss sist, viste at de kjemper helt inn. Vi kan ikke slappe av et sekund, forklarer Jurisic. 

 

Målvakten påpeker at spillerne ikke har stort ønske om en tredje kamp.

– Det kan tippe begge veier. Vi vet Nærbø vil kjempe med nebb og klør, men vi ønsker å gi alt for å ta oss til semifinalen allerede på onsdag. Nå har vi en fordel med at vi leder 1-0 i kamper og den vil vi benytte oss av, sier han.

Marinko Kurtovic fortalte etter kampen, da han oppsummerte den første kvartfinalen, at ØIF måtte opp både et og to hakk om det skulle bli seier også i bortekampen. 

– Ja, det er helt klart at vi må. Første omgang var bra sist, men vi kan ikke tillate oss å slippe oss nedpå. Da så vi hvordan de kom på oss, forteller Kristijan.

 

ØIF-spillerne gleder seg til å ta turen til Nærbø og Nye Loen, en hall som ØIF-guttene trives godt i. Det er en intim hall, men som likevel kan ta opp mot 2000 mennesker. I seriekampen i høst var det over 1500 på plass. Spillerne beskriver det som en morsom arena å spille i, med et fint og fanatisk publikum.

– Og så har vi alltid vunnet der, påpeker Marinko.

Han trekker frem at ØIF har god selvtillit om dagen, men det vil likevel bli tøft som bare det. ØIF har stor respekt for det unge, lovende Nærbø-laget. 

– Nå handler det om å dempe det de er gode på. De har slått flere gode lag i egen hall. Sluttspill lever også sitt eget liv, men guttene er ladet som bare det og har fokus på hver og en av dem skal gjøre. Vi tenker ikke noe på en tredje kamp, men tar det fra der vi er nå, beskriver ØIFs hovedtrener.

 

Det er spesielt en ting som må sitte.

– Forsvar og målvaktene må komme inn i kampen. Forsvaret må sitte, konkluderer han. 

– Og det må sitte fra start, legger han til.

I tillegg er det disiplin som er nøkkelordet. Før helgen var Marinko inne på en utstrakt kynisme var ønsket. 

– Der har vi mye å gå på. Vi trenger disiplin fremover, der vi svir for mange sjanser, både fra seks meter og fra kant. . Potensialet er langt større enn vi har vist. Backene var gode sist. Da sto tre av dem med sju mål, noe som er sjeldent. Slik må vi fortsette med. Vi må kjempe i to ganger 30, avslutter ØIF-treneren.