Styrtrik sheik vil kjøpe ØIF Arendal! – ØIF Arendal

Styrtrik sheik vil kjøpe ØIF Arendal!

Gjennom båtrace i Arendals skjærgård forelsket sheik Hassan Bin Jabor A-Thani seg i byen og distriktet. Og når fjerne familimedlemmer kunne fortelle at de hadde kjøpt seg opp i håndballklubb i Frankrike, skulle ikke Hassan våre dårligere. Nå vil han kjøpe ØIF Arendal!

– Dette har kommet veldig brått på, forteller klubbens leder Erik Smedsrud. Han har nettopp kommet hjem fra utlandet hvor det ryktes at det har vært innledende forhandlinger.

– Vi må nå kalle inn til et ekstraordinert årsmøte og legge saken frem for medlemmene. Klubben «eies» jo av dem. Og de er vårt øverste organ. Samtidig så finnes det regler for slike «overtagelser». Administrasjon i klubben jobber nå ut konkrete modeller vi skal legge frem, forteller han entusiastisk.

Det er ØIF Arendals arrangementssjef, Per Carsten Michelsen, som har formidlet kontakten mellom sheiken og klubben.

– Dette er gode venner av meg fra den gangen jeg arrangerte båtrace verden rundt for nettopp disse gutta. Helt tilfeldig møttes vi i USA i romjulen da jeg hadde en liten ferie. Da fortalte han om fjerne familiemedlemmers investeringer i idrettsklubber. Jeg spurte rett ut, hva med å kjøpe en norsk håndballklubb? Du som er så glad i landet og byen vår?

Og det var tydeligvis alt som skulle til?

– He, he! Ja, han lurte på hvor mye penger som skulle til. Og da jeg antydet hva som skal til for å bli best i Norge, Norden eller en av Europas beste klubber var svaret veldig klart. Det der er jo bare småpenger, svarte han. Så nå er prosessen allerede kommet langt.

Ingen kan svare helt på hvordan modellen blir. Ei heller omfanget. Men at det er store investorer på vei inn i ØIF Arendal er det ingen tvil om.

– Han står klar til å bruke mange millioner i året. Det er helt sikkert. Så gjenstår det å se hvor mange, smiler Per Carsten.

Vi lover mer oppdatering når det er mer å komme med. Sheik Hassan Bin Jabor A-Thani har lovet å komme med en kommentar i løpet av dagen.