Vil sikre semifinale før han drar på landslagsoppdrag – ØIF Arendal
Sander Simonsen

Vil sikre semifinale før han drar på landslagsoppdrag

ØIFs gode og lovende høyrekant, Sander Simonsen, går noen hektiske håndballuker i møte, og det ikke bare med ØIF Arendal.

Onsdag er det den første kvartfinalen i sluttspillet mot Nærbø som står på menyen for Sander og resten av ØIF. Deretter følger den andre og tredje kvartfinalen i løpet av neste uke.

Nesten umiddelbart etter den tredje og siste kvartfinalen, setter han kursen for Sverige, der han skal på samling med rekruttlandslaget. I Göteborg skal de norske rekruttene i aksjon i to kamper med flagget på brystet.

– Gøy å få denne muligheten. Det er et tegn på at det er noe som gjøres riktig, og at de har meg under oppsikt. At de følger med meg, det er gøy. Å få denne muligheten er et steg opp fra det som har vært tidligere, forklarer 20-åringen fra Saltrød.

 

Men Sander vet også at det ikke er noen selvfølge at han skal få flere sjanser med flagget på brystet, og han må benytte anledningen han har fått til å vise seg frem.

– Jeg må nesten ta ting som de kommer, og jeg må prestere på et høyt nivå over tid. Det er bare å gjøre så godt en kan, smiler han.

Landslagssamlingen er fra 10.-14. april, samtidig med at det norske A-landslaget skal ut i kamper mot Sverige, blant annet i Arendal (11. april).

 

Men først er det Nærbø som står for tur.

Onsdag klokken 18.30 er det den første kavrtfinalen i sluttspillet mot jærbuene som skal avgjøres. ØIF som seriemester valgte det nyopprykkede laget fra Nærbø som sin motstander. Nærbø endte som nummer sju i serien.

– Dette blir ekstremt tøft. Nærbø er et lag som kjenner hverandre meget godt og har spilt sammen siden guttedagene. De er i medgang og har vært ekstremt gode etter jul, forklarer Sander Simonsen.

 

Vingkollega på motsatt side, André Lindboe, er inne på de samme tankene som Simonsen. Dette kommer til å bli en vrien motstander for ØIF-guttene.

– Vi møter et lag med masse selvtillit og det er et lag vi må frykte. Vi vet de vil kjempe med nebb og klør for dette, det gjør de alltid. Selv om de var nyopprykket, viste de at det er et lag med masse kvalitet. De slo flere av de beste lagene og kommer til å bite godt fra seg i sluttspillkampene, mener Lindboe.

 

Fremover er ikke seriegullet så mye verdt. Nå betyr hver og en kamp noe helt spesielt. Kampene skal ha en vinner og går til ekstraomganger og eventuelt straffekastkonkurranse om det står uavgjort etter 2×30 minutter.

– Det er nå det begynner. Dette er det vi har spilt en hel serie for og kriget oss til et best mulig utgangspunkt. Denne tiden er den kuleste med hele sesongen, slår han fast.

Han tror ikke kampbelastningen skal ha så mye å si.

– Altså, vi er jo vant med mange kamper. Det er jo det som er gøy.

ØIF vant med sju mål borte og ni mål hjemme i serien mot Nærbø.

– Men en periode i andre omgang mot dem hjemme, var de bare to bak oss. Det var ikke før på slutten vi tok dem. Nå er det nye kamper, og hver og en av dem blir som en cupfinale, konkluderer André Lindboe.