Eiriks drøm gir ham ekstra motivasjon foran kvartfinalen – ØIF Arendal

Eiriks drøm gir ham ekstra motivasjon foran kvartfinalen

Eirik Heia Pedersen har en spesiell drøm og suksess i sluttspillet kan være med på å oppfylle den drømmen. Men da må ØIF bryte en liten barriere.

Alle gode ting er tre, det heter det i alle fall i ordtaket. Og kanskje kan dette stemme for ØIF Arendal sin del også. For begge de to foregående gangene ØIF gikk inn i sluttspillet som seriemester, da gikk laget rett ut i kvartfinalen (2015 mot Runar og 2016 mot BSK).

Den barrieren må brytes denne gangen.

– Slikt tenker jeg ikke på. Vi jobber i nuet, ikke med historie, sier trener Marinko Kurtovic.

 

Eirik Heia Pedersen er kaptein i ØIF Arendal og ble mandag historisk på andre måter mandag, da han som en av tre ble utnevnt til æresmedlem i ØIF Arendal. De to andre var klubbkompis Sondre Paulsen og styreleder Erik Smedsrud.

Han mener spillerne er langt mer rustet denne gangen enn ved de to foregående anledningene. Det skal også legges til at ØIF har vært i sluttspillfinale de to siste sesongene, som firer i grunnserien i 2017 og treer i 2018.

– Sist vi vant serien, følte vi oss på en måte ferdige med sesongen før sluttspillet startet. Vi hadde tatt ut alt før vi skulle ut i kvartfinalene og var heller ikke etablert som et topplag på samme måte som vi er i dag, forteller Eirik Heia Pedersen.

 

Nå er situasjonen er annen. Spillerne er langt mer sultne enn tidligere, og nå er også følelsen av å kunne gå til topps klart mer til stede.

– Elverum er jo favoritter også nå, men vi er enda mer i angrepsposisjon, selv om vi vant seriegullet. Vi har virkelig følelsen og troen på at vi kan slå Elverum denne gangen. Lysten er stor, det er jo dette gullet vi mangler, slår Heia Pedersen fast.

 

Og for Eirik personlig er det også ekstra motivasjon å hente.

Klubblegenden – og nå også æresmedlemmet – har vært med på alt i ØIF Arendal siden 2005/2006, nedrykk fra 1. divisjon, opprykk til 1. divisjon og eliteserien, etablering i eliteserien, europacupspill, cupgull og tre seriegull, men sluttspillgullet mangler.

– Jeg skal ha et gull i sluttspillet og spille Mesterligaen med ØIF Arendal før jeg gir meg, konkluderer 30-åringen.

– Lindboe er vel den eneste her som har spilt i Mesterligaen. Det er en erfaring jeg så definitivt vil ha med meg. Vi har en klar oppgave nå som sluttspillet skal gå i gang, smiler ØIFs kaptein.