Duo deler scoringstoppen hos ØIF – ØIF Arendal

Duo deler scoringstoppen hos ØIF

De har scoret akkurat like mange mål, ifølge statistikken til handball.no denne sesongen. Det er veteranene som har vært farligst hos årets seriemestere.

For det er vel kanskje ikke uventet at det er Sondre Paulsen og André Lindboe som har vært de mest scoringshungrige ØIF-guttene i eliteserien.

Sondre Paulsen i hjemmemøtet med Elverum.

Begge stoppet på 107 fulltreffere, men der Lindboe rangeres foran på statistikken på grunn av færre spilte kamper og høyere gjennomsnitt.

 

Med 107 scoringer, plasserte Lindboe seg som nummer åtte på toppscorerlisten i eliteserien, mens Paulsen ble nummer ti.

Duoen var ganske like når det gjaldt både spille- og straffemål også. Lindboe satte 78 spillemål og 29 straffer, mens Paulsen noterte 80 spillemål som høyreback og 27 straffemål.

 

Ser en på øvrige ØIF-gutter som plasserte seg topp-50 på scoringslisten, finner vi Martin Lindell som nummer 40 med 66 scoringer, mens Eirik Heia Pedersen med 64 scoringer er nummer 46, Sander Simonsen med 63 mål er nummer 49 og Josip Vidovic nummer 50 med 62 fulltreffere.

 

Toppscorer i eliteserien ble Emil Midtbø Sundal fra Bækkelaget. Han scoret hele 156 mål (118-38) og var hele 31 mål bedre enn nummer to, Kristian Jakobsen Stranden fra Halden. Men Stranden scoret sine 125 mål på bare 15 kamper, som gir veldig sterke 8,3 i gjennomsnitt, høyest i eliteserien.

Kennie Boysen (Runar) og Djordje Djekic (Bodø) stoppe begge på 123 mål.

 

I alt var det 11 spillere med over 100 seriemål.

192 spillere er registrert med scoring i eliteserien.