ØIF Arendal er det mest populære laget i eliteserien – ØIF Arendal

ØIF Arendal er det mest populære laget i eliteserien

Ingen har trukket flere tilskuere til kampene enn det ØIF Arendal har gjort denne sesongen. Bare Kolstad samler flere tilskuere på hjemmebane enn ØIF.

Statistikkene etter siste serierunde er nå oppdatert.

Det er definitivt god lesing for alle med hjerte i ØIF Arendal.

 

For det er nemlig ingen lag i eliteserien som trekker flere tilskuere enn det ØIF har gjort denne sesongen. Ser en på summen av hjemme- og bortekamper på statistikken på handball.no, ligger nemlig ØIF på topp av tabellen også der.

ØIF er det eneste laget som i snitt på bortebane har samlet over 1.000 tilskuere, noe klubben selvsagt er stolt av.

Med et snitt på 1.678 hjemme i Sør Amfi og 1.044 på bortebane, endte ØIF med et snitt på solide 1.361 tilskuere på samtlige kamper denne sesongen. I alt er det registrert 29.951 tilskuere på seriekampene der ØIF har vært et av lagene denne sesongen.

 

Ser en på hjemmestatistikken er den også positiv.

1.678 tilskuere i snitt er bak Kolstad, sesongens publikumsvinner i egen arena med et snitt på 1.811.

I alt er det fire klubber som kan skryte av et gjennomsnitt på over 1.000. Også Elverum (1.577) og Nærbø (1.255) kan gjøre det samme.

Disse fire klubbene kom også over 1.000 i snitt på hjemme- og bortekamper.

– Tallene er positive for vår del. Vi ser at engasjementet rundt klubben er stort, det ønsker vi å utvikle. Det bør ligge et potensial til å komme opp på et snitt på over 2.000 hjemme i Sør Amfi, mener daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

 

På bortebane hadde Elverum 978 tilskuere i snitt, mens Kolstad 858.

 

Litt spesielt er det å se cupfinalist Halden, som hjemme i Remmenhallen samlet et snitt på 320 tilskuere, på bortebane trekker nesten tre ganger så mange. 949 tilskuere har sett Halden på bortebane i løpet av sesongen i gjennomsnitt.

Falk ligger i bunn av statistikken. Laget 310 tilskuere i snitt hjemme, mens totalt så 568 tilskuere i snitt lagets kamper, både hjemme og borte.