Slik spilles sluttspillet – ØIF Arendal

Slik spilles sluttspillet

Har du ikke fått med deg endringene i sluttspillet foran denne sesongen? Fortvil ikke, for her gir vi deg en liten innføring og oppklaring i hvordan sluttspillet foregår.

For det er noen endringer i måten sluttspillet skal avvikles på foran denne sesongen.

I kvartfinalen er ikke endringene de store, men når det kommer til semifinale og finale – da er det noen endringer en kan merke seg først som sist. 

 

*I kvartfinalene spilles det fortsatt best av tre kamper, der den første som vinner to kamper går videre til semifinalen.

*I semifinalene spilles det best av fem kamper, altså er det laget som først vinner tre kamper videre til finale.

*I finalen er det også best av fem kamper. Første lag til tre seire er sluttspillmester og klar for Mesterligaen.

 

Leder av Norsk Topphåndball, Hein Barthold, var på besøk på Sørlandet tirsdag ettermiddag. Vi ba ham om en liten oppklaring rundt det nye sluttspilloppsettet.

– Det er mange grunner til at det er blitt slik. I første rekke er det at klubbene ønsket flere avgjørende kamper, forklarer han.

– Ettersom vinneren av sluttspillet får Norges plass i Mesterligaen, gir en serie over fem kamper større mulighet for at det er den riktige vinneren som kåres, legger han til. 

 

Det er altså første sesong med denne modellen.

– Modellen kommer til å bli brukt helt til det kommer en ny. Det er forbundsstyret som bestemmer. Norsk Topphåndball kommer med forslag og de blir som regel vedtatt, sier Barthold.

 

Denne sesongen kunne ha blitt rekordlang. Hvis ØIF Arendal hadde gått hele veien i Challenge Cup, kunne siste finalen i sluttspillet ha blitt spilt så sent som 9. juni. 

– Det er helt klart en utfordring med denne modellen. Det blir veldig mange kamper, ettersom Challenge Cup i kvartfinale, semifinale og finale opptar totalt seks helger. Med at ØIF ble slått ut, frigjorde vi plutselig seks helger som vi kunne bruke til sluttspill. I tillegg skal en huske på at klubbene ikke eier hallene de spiller i, noe som også skaper utfordringer med en så lang sesong, forteller Hein Barthold.

 

Onsdag 27. mars er sesongens sluttspill i gang.

Da skal ØIF i aksjon med hjemmekamp mot Nærbø, før returkampen spilles onsdagen etter.

 

Som vinner av eliteserien har ØIF Arendal førstevalg av motstander i kvartfinale og semifinale. 

En annen fordel ØIF har som vinner av eliteserien, er at laget får hjemmekamp i kamp 1, 3 og 5 i eventuell semifinale og finale, og hjemmekamp i eventuell kamp 3 i kvartfinalen.