VI ER SERIEMESTERE!!!!!!!!! – ØIF Arendal

VI ER SERIEMESTERE!!!!!!!!!

For et drama det ble i Terningen Arena. Eliteserien levde helt til siste sekund. 24-24 holdt akkurat for ØIFs del - seriegullet er i boks. Nå kan sluttspillet bare komme!!!!

For en spennende kamp det ble i Terningen Arena.

– Jeg er superstolt, smilte Marinko Kurtovic til TV2 etter kampen. 

– Guttene og klubben fortjener det, la han til.

Hjemmelaget startet forrykende og ØIF lå under 0-5 før det begynte å sitte bedre. Hele første omgang ble ØIF jagende bakpå, men sakte, men sikkert spiste ØIF seg nærmere hjemmelaget, som virket å ha rast fra seg etter den beinharde innledningen.

Etter å ha ligget tre mål bak, kom ØIF tilbake og gikk til pause med 11-11. Dramaet var i full fart til å bli en realitet. 

 

Det som likevel var tøft for ØIF var at svært viktige Josip Vidovic pådro seg en stygg skade. Det blir meldt om ankelbrudd. Vidovic ble kjørt til sykehus i pausen. Der blir det endelig konkludert i hva omfanget av skaden, men alt tyder på at det er et brudd i ankelen, som trolig gjør at han er ferdig for sesongen.

 

I andre omgang tok ØIF ledelsen og var oppe på 13-11.

Men Elverum kom tilbake. Plutselig var laget fire mål foran, men attityden fra de siste kampene var ikke borte hos ØIF, for ØIF kom nemlig sterkt tilbake. Etter å ha ligget under 16-20, slo ØIF tilbake og utlignet til 20-20. 

Lagene fulgte hverandre mot slutten. Lagene vekslet om å være et mål foran. Til slutt ble det 24-24.

 

Gleden var selvsagt stor hos ØIF da sluttsignalet gikk. Champagnekorkene spratt på tribunene og parketten. Hjemmepublikum, en stor del av dem, var raske med å stikke fra hallen i skuffelse, men en gjeng ble likevel igjen for å hylle begge lagene, mens fansen til ØIF ble igjen for å hylle sine helter. Og var høylydte i feiringen av gullet, lagets tredje totalt. Det er tre år siden sist …

– En fantastisk laginnsats, konkluderte André Lindboe da han ble intervjuet av TV2 etter kampen. 

– Kult å slå Elverum og samtidig ta gullet, gliste han.

Lindboe trakk også frem viktigheten med å posisjonere seg best mulig inn mot sluttspillet, der plassen i Mesterligaen skal deles ut.

 

Sondre Paulsen var med på sitt tredje gull i serien for ØIF. Han sa til TV2 at det var sykt gøy å ta en ny tittel.

– Det ble så jevnt som vi fryktet. Det som skjedde var ikke bra for hjertene til noen, verken spillere eller fansen, smilte han. 

Eirik Heia Pedersen, mangeårig kaptein i ØIF, beskrev det hele som slik en kamp skal være.

– Kampen har alt. Hvis ikke folk liker håndball etter dette, da skjønner jeg ikke noe, så han.

 

SLIK VAR KAMPEN:

Før kampen var Marinko Kurtovic sitt budskap i intervju med TV2:  – Det er ingen som husker andreplassene. Vi går for gull …

ØIF kjørte samme oppstilling som mot Drammen: Sander Simonsen, Eirik Heia Pedersen, Jesper Munk, Herman Vildalen, Martin Lindell og André Lindboe.

Begge lagene stertet med å skyte utenfor på sine første avslutninger i kampen. Men Elverum scoret på sin neste, som ØIF misset. Elverum klarte å provosere frem en tidlig tominutter på Eirik Heia Pedersen, etter bare 3.09, som hjemmelaget benyttet til score to ganger, uten at ØIF kunne svare. Dermed var ØIF bak med 0-3 etter fem minutters spill.

Elverums forsvarsmur var bastant i starten og holdt ØIF fra scoringer. Det skulle bli verre, for etter 6.25 scoret Elverum 4-0 på straffe, etter at Martin Lindell hadde pådratt seg en tominutter og to nye minutter i undertall for ØIF.

 

Selv en sjumeter ble misset i starten av ØIF, som slet voldsomt med Morten Nergaard, som reddet de fire første skuddene fra ØIF. Han reddet det som kom de første ni minuttene. Det var gått akkurat ni minutter da André Lindboe satte inn det første målet for ØIF og reduserte til 1-5.

Etter 12 minutter var ØIF fortsatt under 1-5. Forsvaret til ØIF satt bedre i den perioden. 12.30 var gått da Marinko Kurtovic ba om omgangens første time out. Han etterlyste et mye tettere førsvar og mye bedre fotarbeid. Ordren var å klinke til i angrep.

I perioden fra ØIFs redusering til time outen, hadde Jesper Munk en flott blokkering og snapp av ballen, som fratok Elverum en sjanse.

 

Sander Simonsen satte inn 2-5 – da var det gått rundt 13.30. Martin Lindell fikset ikke lenge etter 2-5.

Etter 15 minutter sto de 3-6.

16.13 var gått da ØIF fikk lagets tredje tominutter i kampen. Det vil si at ØIF i løpet av de første 18 minuttene hadde spilt 30 prosent av tiden med en mann mindre på banen.

Etter 20 minutter hadde Elverum-målvakt Nergaard reddet ti skudd, mot tre redninger hos ØIF. Likevel var ØIF godt inne i kampen, selv om ØIF lå under 5-7.

Etter 25 minutter sto det 8-10.

 

Det var gått 27 minutter da Elverum tok sin første time out i kampen. ØIF hadde da virkelig kriget seg tilbake i kampen. Sondre Paulsen hadde kommet inn på banen og tegnet seg for tre scoringer, blant annet 10-11-målet som tvang Elverum-treneren til å ta en time out.

Etter 27.35 kom et av de verste øyeblikkene i omgangen, da Josip Vidovic så ut til å bli stygt skadet i en duell, da han landet oppå sitt eget høyrebein i en takling. Han måtte bæres av banen og fikk behandling av det medisinske teamet. Det så absolutt ikke bra ut for ØIFs kroatiske spillefordeler.

ØIF klarte å bryte Elverums angrep, men fikk ballen i retur, da kontringsballen ble snappet av Elverum.

Med minuttet igjen var Sondre Paulsen på plass igjen og sørget for at det sto 11-11.

Omgangens siste avslutning reddet Nergaard, men ØIF hadde en strålende opphenting og det sto 11-11 ved pause. Opphentingen var imponerende, især om en tar i betraktning at ØIF spilte åtte minutter med en mann mindre gjennom omgangen. Dramaet levde …

  • Vi sto med hendene i lomma i starten. Og jeg synes ikke dømmingen heller er særlig. Vi har fire utvisninger – de har ingen, slo Marinko fast overfor TV2 da han ble intervjuet i pausen.

 

I pausen ble Josip Vidovic fraktet vekk i ambulanse, med det som fryktes å være et brudd i ankelen.

 

ØIF startet andre omgang med å ta ledelsen 12-11 ved Sander Simonsen.

Like etter kontret André Lindboe inn 13-11.

Etter 33 minutter fikk Elverum sin første tominutter i kampen – på tide vil mange mene – da Laurits Rannekleiv ble revet ned av Tine Poklar. Dessverre kalrte ikke ØIF umiddelbart å utnytte overtallet, da ballen ble rotet vekk etter bare få sekunder.

I stedet utlignet Elverum til 13-13 etter et langt angrep. Etter 35 minutter var det likt – 13-13.

 

Men så begynte det å gå imot for ØIF. Nergaard fortsatte å redde skudd, og i tillegg rotet ØIF vekk ballen like etter avkast da Elverum scoret 14-15. Det utnyttet hjemmelaget og etter 38 minutter sto det 14-16.

ØIF fikk en ny periode i overtall, men ØIF slet med å få ballen bak hjemmelagets målvakt.

André Bergsholm Kristensen kom inn i målet til ØIF i slutten av første omgang. Han leverte nok en gang flere gode redninger og holdt ØIF inne i kampen, men fremover var det en periode med stolpe og ut for ØIF, som nok en gang ble underlegne i overtall.

 

Etter 41 minutter lå ØIF under 14-16.

Den gode starten på omgangen ble snudd og Elverum gikk fra å ligge bak, til å lede med tre mål etter 42 minutter.

Omtrent samtidig som i første omgang, tok Marinko Kurtovic den andre time outen til ØIF etter drøyt 12.30 i andre omgang. Det var fire mål å hente inn, noe som kunne synes vrient uten viktige Vidovic på vei til sykehuset.

Eirik Heia Pedersen gjorde slutt på seks minutter med måltørke da han reduserte til 15-18.

Like etter sørget Martin Lindell for 16-18. Det var stillingen da det gjensto 15 minutter i Terningen Arena.

 

Om ØIF kunne score to kjappe, kunne også Elverum det samme. Plutselig var laget fra de dype skogene fire mål foran igjen, etter at ØIF hadde gjort feil fremover.

Med drøyt 11 minutter igjen var det Michael Apelgrens tur til å ta en time out. Da hadde Lindboe satt inn 17-20 på straffe, og ØIF var i overtall for tredje gangen i løpet av omgangen. Det kunne nesten virke som om dommerne hadde bestemt seg for at lagene skulle ha hver sin omgang å få tominutterne.

Med spilte 49.43 fikk Endre Langaas Elverums fjerde tominutter i andre omgang. ØIF fikk straffe, som Lindboe satte inn til 18-20. Da var det ti minutter igjen.

 

Publikum fikk valuta for pengene i form av drama og spenning. Herman Vildalen sørget for 19-20. Elverum skjøt i stolpen på neste angrep. Kontringen sørget Sander Simonsen for å sette i mål til 20-20 – endelig fungerte det i overtall for ØIF.

Med seks minutter igjen lå ØIF under 21-22.

22-22 sto det foran de siste fem, nervepirrende minuttene. Nervene sto i høyspenn hos alle i hallen.

Martin Lindell sørget for 23-22 til ØIF og ledelse for andre gang i kampen, men ikke lenge etter ble det 23-23. 3.30 sto igjen da.

 

Før kampen sa Marinko at det ville bli avgjort de siste ti minuttene. Han fikk helt rett, selvsagt.

Med to minutter igjen var det fortsatt 23-23.

ØIF var i angrep. Martin Lindell sørget for 24-23 med 1,31 igjen. Da tok Elverum time out. Elverum måtte vinne.

ØIF sto tett i forsvar. Elverums Sandell kastet vekk ballen på helt utrolig vis. Ballen endte blant ØIF-fansen. Da var det minuttet igjen.

Med 49 sekunder igjen tok Marinko kampens siste time out. Lindboe kom med budskap om at Elverum ville slippe en i angrep. Marinko ba om full innsats.

Avslutningen ble satt i tverrligger. Elverum brøt gjennom og med 20 sekunder igjen var det 24-24.

Klokka ble stoppet med ti sekunder igjen. Elverum spilte mann mot mann.

Men til tross for rot fra ØIF, så holdt det inn. 24-24 …

 

GULLET ER VÅRT!!!!!

 

FAKTA:

Elverum HK – ØIF Arendal 24-24 (11-11)

Terningen Arena

Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven.

Utvisninger: Begge lag 4×2 min.

Flest mål Elverum: Simen Pettersen 8 mål.

Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic, Kristoffer Haugen Pedersen, Martin Lindell 5, Herman Vildalen 1, André Lindboe 5, Sondre Paulsen 6, William Fiala Gjermundnes, Eirik Heia Pedersen 3, Laurits Mo Rannekleiv 1, Olaf Richter Hoffstad, Kjetil Åndal, Jesper Munk, Sander Løvlie Simonsen 3, Kenny Ekman.