Sluttspilloppsettet: ØIF klar for nytt møte med Nærbø – ØIF Arendal

Sluttspilloppsettet: ØIF klar for nytt møte med Nærbø

Etter å ha sikret seriegullet, fikk ØIF ytterligere fordeler inn mot sluttspillet, som for eksempel første valg når det gjelder motstander i kvartfinalen i sluttspillet.

Utvelgelsen skjedde direkte på TV2 Sport 2 etter gullkampen i Terningen Arena.

Ettersom ØIF Arendal vant eliteserien, var det Marinko Kurtovic og ØIF som fikk velge motstander først. ØIF kunne velge mellom nummer sju og åtte i serien, Nærbø og Bækkelaget.

 

Det ble til slutt Nærbø som ØIF valgte som motstander til kvartfinalen, som spilles best av tre kamper. Den første kampen spilles 27. mars, med returkamp onsdagen etter.

ØIF slo Nærbø i begge kampene i eliteserien, begge kampene i høstsesongen. Først ble det 35-28 på bortebane, før det ble 33-24 hjemme i Sør Amfi rett før jul.

Nærbø tapte for Drammen i siste serierunde, i en rekordjevn kamp om de siste plassene i sluttspillet. PÅ innbyrdes oppgjør sikret jærbuene seg sjuendeplass, foran Bækkelaget og Halden. Cupfinalistene ble dermed uten sluttspill denne sesongen og er ferdigspilt.

 

Overfor Tv2 begrunnet Marinko Kurtovic at ØIF hadde gode opplevelser mot Nærbø fra de to kampene som har vært spilt denne sesongen. Det var en av grunnene til at Nærbø ble valgt og ikke åtteren Bækkelaget.

– Bækkelaget er ubehagelige, et lag en aldri vet hvor en har. Vi har vært gode mot Nærbø og har gode muligheter mot dem, sa han til TV2.

Nærbø er klar for sitt første sluttspill i eliteserien og er en av sesongens store, positive overraskelser.

 

Dermed ble det Elverum som valgte Bækkelaget. Elverum-trener Michael Apelgren trakk også frem at han synes det er ubehagelig å møte Oslo-laget.

– Spillerne bestemte det med 60/40 i avstemning. Det er en kort reise og greit for å få med mye folk til Oslo, men Bækkelaget er vriene om de har dagen, sa Apelgren.

 

Drammen valgte Kolstad, mens firer Runar – med tidligere ØIF-trener Leif Gautestad ved roret – endte opp med femmer Fyllingen.

 

ØIF er sikret avgjørende kamp på hjemmebane i samtlige sluttspillrunder, til og med finalen, etter å ha tatt seriegullet.

Kvartfinalen spilles best av tre kamper, mens semifinalen og finalen spilles best av fem.

 

Det er dermed duket for masse spenning de to neste månedene, der det i alt kan bli så mange som 13 kamper til om det blir fullt opp med kamper i hver runde.

 

Sist ØIF vant eliteserien ble det exit i kvartfinalen ved begge anledningene. La oss håpe den statistikken blir kraftig forbedret denne gangen …