Sondre Paulsen før gullkampen: – Helt rått med en slik avslutning på serien – ØIF Arendal
Sondre Paulsen i hjemmemøtet med Elverum.

Sondre Paulsen før gullkampen: – Helt rått med en slik avslutning på serien

Sondre Paulsen har ingenting imot å vippe Elverum ned fra serietronen i norsk håndball. Veteranen er mer enn klar for å gi det lille ekstra for at så skal skje.

Sondre Paulsen har vært med på hele ØIF-oppturen, fra spill i 2. divisjon, opprykk, cupgull og seriegull. Han har vært med på absolutt alt. Nå drømmer veteranen, som er blitt omskolert til høyreback, om å kunne legge et nytt seriegull i premieskapet.

Han var på banen mot Drammen onsdag og fikk æren av å sette inn en av kampens siste scoringer, det etter å ha vært syk en uke i forkant av kampen, som gjorde ham usikker på spill.

– Dette blir gøy. Det er noen år siden sist vi vant noe nå. Det begynner å bli på tide med en ny triumf, mener 30-åringen. 

 

Han retter en stor takk til Norges Håndballforbund (NHF) overfor serieoppsettet, som har sørget for at det er liv i gullkampen helt til siste serierunde.

– Det er jo helt rått med en slik avslutning, slår han ettertrykkelig fast.

– NHF skal ha stor honnør for den avslutningen de har satt opp, at de har kunnet spå en slik avslutning med lov helt til siste slutt, er ganske utrolig. Det er en flott avslutning på en spennende sesong, konkluderer han. 

 

Veteranen tror at den viktigste årsaken til at ØIF nå er i gullkampen, er at laget klarte å legge vekk tankene om hva som skjer for langt frem i tid da nedturen kom med tap mot Runar og Halden i februar.

– Alt er egentlig ganske kjedelig, for det handler om at en bare må ta en og en kamp. Da vi hadde nedturen, klarte vi å legge vekk tankene og bare fokusere på en og en kamp. Etterpå har vi tatt noen sterke seire, forklarer han.

Han mener at både spillere og publikum ble lurt av den første kampen mot Elverum, der ØIF vant et drama av en kamp med 25-24 hjemme i Sør Amfi. 

– Vi ble nok det. Kvaliteten til begge lagene i den kampen var ikke bra, det var to svake lag i den kampen. Etterpå fikk vi to smeller fordi vi trodde det vi gjorde da var godt nok. Også Elverum var nær å gå på smell etter de møtte oss. Gradvis har vi spilt oss opp, fremhever Sondre.

 

Som skrevet, så har Sondre Paulsen vært med på alt som har skjedd i ØIF siden debuten i 2004/2005, som også innbefatter flere kamper av stor betydning i Terningen Arena.

– Det er ikke første gang vi reiser til Terningen Arena for en avgjørende kamp. Vi vet godt hva som møter oss. Det laget som har dagen, det laget vinner. Små tilfeldigheter kan være avgjørende. Begge lag har i periode variert mye, også inernt mot hverandre. Jeg tror også det vil svinge på søndag, sier han. 

– For det handler også om å være best mulig i de dårlige periodene. Det laget som unngår flest feil, kommer i best posisjon til å ta det. Det her helt klart at det ville smake med en tittel igjen, og noe nytt å sette i premieskapet, legger han til.