Gullkampen: Alt å vinne på søndag! – ØIF Arendal

Gullkampen: Alt å vinne på søndag!

Elverum holdes som favoritter av de aller fleste. Det er fullt ut forståelig. Elverum er flerårig seriemester. Har det største budsjettet. Den største kjøpekraften. Den bredeste stallen. De mest rutinerte spillerne. Spiller Champions League. Er regjerende Norgesmester. Og mer til.

Selvsagt er Elverum favoritter på søndag. Det er ikke vanskelig å erkjenne selv for ihuggede sørlendinger med hjertet godt plantet i svarte og røde farger. Klubben fra de dype skoger har vært en foregangsklubb på herresiden over flere sesonger. En klubb som har «lagt listen» for alle oss med store drømmer i skjørtekantene på de svarte og hvites suksess både nasjonalt og i Champions League.

Elverum spiller den avgjørende kampen på hjemmebane. Foran et fantastisk hjemmepublikum. Klubben har norsk håndballs største budsjett. Rår over den største kjøpekraften som noen herreklubb noen gang har hatt. De har de mest rutinerte spillerne. De som har vunnet mest i norsk herrehåndball. De har spillere som så sent som i år har VM-erfaring. Gjennom Champions League har de fått masse trening på nettopp denne typen kamper som skal spilles søndag kl. 18.00 i fantastiske Terningen Arena. En fullsatt Terningen Arena. Og som om ikke dette var nok, Elverum er regjerende Norgesmestre og like store favoritter til å vinne årets sluttspill.

Og nettopp i alt dette ligger ØIF Arendals aller største mulighet. For det er nettopp det søndagens kamp er. Det er en mulighet for ØIF Arendal. Gutta fra Sørlandet har ingenting. Absolutt ingenting å tape i den avgjørende GULLKAMPEN. Ikke på noe tidspunkt behøver våre gutter å tenke, nei, nei, nei, nå ryker titelen og noe av vår suverene posisjon i norsk klubbhåndball. Nå gir vi fra oss litt av herrehegemoniet.

For våre gutter er kun i angrepsposisjon. Kan tenke offensivt, se muligheter og forsøke å gripe etter dem. Ta kirsebærene der de henger om muligheten byr seg.

Selvsagt kommer Elverum til å si at nei, vi har ingenting å forsvare. De medaljene vi har vunnet henger i skapet. De kan ingen ta fra oss. De har vi allerede vunnet. Vi tenker offensivt mot nye mulighetet og de medaljene og titlene som ennå ikke er utdelt. Og selvsagt har de rett i det.

Men, og det er et stort MEN. For skulle ØIF Arendal klare å gjennomføre et «mirakel» i de dype skoger. Da vil ikke bare følelsen av å miste seriegullet i en sesong melde seg. Men da vil man også føle at noen av hegemoniet, den suverende posisjon også forvitrer.

Vi håper at ØIF Arendal en gang, om ikke så lenge, skal være i samme situasjon som Elverum er i i dag. Vi vil elske å måtte forsvare ikke bare en tittel, men også en nr. 1 posisjon. Og nettopp i dette ligger søndagens store mulighet. Vi kan reise til Elverum, nyte tur og kamp og tenke på hvilken fantastisk posisjon vi har spilt oss i. Vi trenger ikke engang vinne kampen for å bli seriemestre!

Hver gang Elverum spiller «finaler» skal klubben ikke bare forsvare en tittel, men også sin suverene posisjon i norsk herrehåndball. Nettopp det gir ØIF Arendal den største sjansen! Vi har alt å vinne på søndag!

God kamp!