– Er vel ingen tvil om at Elverum er klare favoritter – ØIF Arendal
Herman Vildalen i hjemmemøtet med Elverum.

– Er vel ingen tvil om at Elverum er klare favoritter

Gullkamp, seriefinale, gullfinale ... Ja, kjært barn har mange navn. Nå skal det avgjøres om hvem som stikker av med seriegullet. ØIF Arendal reiser til Elverum med sterk tro på at gullet skal bli med i bussen hjem.

Selv om troen på seriegullet er sterk, så er det ingen tvil om at ØIF Arendal har et stempel som underdogs i seriefinalen.

– Nå er det gullkamp det handler om. Vi må bare vinne den for å være seriemestere og det er det vi skal gjøre, melder Herman Vildalen.

Og han legger også til:

– Det er Elverum som har presset. Det er bare å se på hva klubben har gjort de siste sesongen. Sju sluttspillmesterskap, seriemesterskap, spill i Mesterligaen … Det har vært det beste laget gjennom flere sesonger og de har i tillegg hjemmebane. Så det er vel ingen tvil om at Elverum er klare favoritter …

 

Men Herman og de andre spillerne vil gjøre alt for å vippe det suverene laget de siste sesongene ned fra serietronen, en tittel ØIF vant i 2016 siste gang.

– Nå drar vi til Elverum med lite press, men vi vet at hvis vi spiller opp mot vårt beste, så er det fullt mulig å slå dem, påpeker Vildalen.

ØIF vant hjemmekampen 25-24 og har dermed Elverum på innbyrdes oppgjør. Lagene ligger likt på tabellen med 33 poeng.

– Alt handler om at vi setter forsvaret, og at vi løper etter. Vi må unngå kontringene imot. Det betyr at vi må være disiplinerte i angrep og gjerne ta en avslutning, fremfor å miste ballen. Det laget med minst tekniske feil fikser dette, mener Herman Vildalen.

 

Marinko Kurtovic melder om at laget har terpet på det de skal inn mot kampen. Litt mer terping på angrepsspill gjenstår.

Disiplin er nøkkelordet, sammen med attityde, noe spillerne har vist til fulle i de siste kampene. I tillegg påpeker Marinko at det handler om at ØIF er lojale mot sitt eget spill.

– Her er det ikke nok bare å ha et sterkt forsvar, også helheten må være til stede. Vi må ta sjansene når de kommer, ikke ta de halvdårlige skuddene, og heller ikke gi Elverum de enkle målene. Det vi gjør, må være gjennomført, er budskapet fra Marinko foran gullkampen.

 

I likhet med Herman Vildalen, mener Marinko Kurtovic at Elverum er klare favoritter.

– Ja, det er dumt å si noe annet, især når de spiller i sin egen arena. De har ikke tapt på hjemmebane ennå. Av den grunn er det naturlig at de er store favoritter.

– Er det lettere for dere å reise dit med et stempel som underdogs?

– Nei, det er ikke lettere på noen måte. Selvfølgelig vil vi også ta gullet, men da må vi være nøyaktige. Vi er klar over at det kommer til å bli et enormt trykk og tøft for oss alle med deres publikum i ryggen. Vi er nødt til å ta det hele opp et eller to hakk fra det vi gjorde mot Drammen, svarer Marinko.

 

Han er fornøyd med forberedelsene inn mot gullfinalen.

På treningen fredag manet han spillerne til å vise attityde, og til å ta ekstra i også på trening. Spillerne ga svar på tiltale.

– Nå tar de tak og har et enormt fokus på det de holder på med. Slik skal det også være. Det er en finale, de to beste lagene i Norge. De vet at de må ha to poeng, vi kan klare det med uavgjort. Vi må ødelegge for dem – ta dem på det de er gode på, sier ØIFs hovedtrener.