Treneren er veldig fornøyd foran sølvkampen – ØIF Arendal

Treneren er veldig fornøyd foran sølvkampen

Til tross for flere usikre kort foran hjemmemøtet med Drammen, er Marinko Kurtovic optimistisk foran kampen som kan sikre minst seriesølv for ØIF Arendal.

– Nivå og fokus har vært enormt bra. Guttene vet hva som gjelder. Her er det fokus på oppgavene, slår Marinko Kurtovic fast, som samtidig legger til at alle gleder seg enormt til kampen.

Men det er usikre kort hos ØIF, der både Josip Vidovic og Sondre Paulsen er usikre til kampen.

– Ja, de er usikre. Vi vet ennå ikke om de spiller. Men de som er på banen, er mer enn gode nok til å slå Drammen. Det gjelder bare å være opptatt av det som vi skal være opptatt av, melder ØIF-treneren.

 

Målvakt Kristijan Jurisic vartet opp med noen monsterredninger i kampen mot Kolstad i forrige serierunde.

I likhet med sin trener, er Jurisic preget av masse optimisme foran sølvkampen.

– Det ser veldig bra ut. Treningene har vært bra og vi har holdt det gående. Det vi har gjort på treningene har det vært høyt nivå på, forklarer han.

– Vi vet hva som bor i laget og har litt å revansjere mot Drammen, legger han til.

Da sikter Kristijan til tapet i serien mot Drammen i høstsesongen. Lagene møttes også i kvartfinalen i cupen, en kamp ØIF-guttene vant.

 

Jurisic trekker frem at det ligger mye i potten med en seier over Drammen.

– Altså, vi snakker jo om å sikre oss sølvmedaljene – minimum – i serien. Det går vi «all in» for å klare. Vi skal i alle fall ikke holde igjen, lover han.

Og det ligger mer enn sølvmedaljene i potten, for med å sikre andreplassen, sikrer trolig ØIF seg hjemmebanefordel i siste kamp i hver sluttspillrunde med å ta andreplassen i serien.

– Helt klart at det betyr mye, sier Kristijan.

– Men det er jo et press på oss. Vi ønsker å ha best mulig utgangspunkt foran sluttspillet. Drammen er et vanskelig lag å møte. Det vil i hovedsak bli mye løping fra dem, og vi må stoppe Hykkerud på streken. Det gjelder å være raske hjemover for å hindre at de får de enkle målene, legger han til.

 

Marinko Kurtovic trekker frem at ØIF har brukt halvt om halvt av tiden på å terpe angrep og forsvar inn mot kampen.

– Vi vet hva de kommer med. Men det handler om å gjøre det enkelt for oss selv. Her er det de som har vært ute en vinterdag før som må stå frem, melder han.

 

ØIF-treneren håper at laget virkelig skal få en fordel av å spille i egen lekegrind. Drømmen er at 2.500 tilskuere skal skrike seg hese for å støtte ØIF-guttene.

– Jeg gleder meg til å se 2.500 i hallen her. Det er vel kun et par ganger vi har opplevd det. Nå er det virkelig besøkstid for publikum, som kan støtte guttene i kampen om sølvmedaljene. For det er sølvmedaljene som gjelder på onsdag. Søndagen tar vi som den kommer, konkluderer Marinko.