Kapteinen om gullkampen: – La oss ta sølvkampen først, så tar vi gullkampen etterpå – ØIF Arendal

Kapteinen om gullkampen: – La oss ta sølvkampen først, så tar vi gullkampen etterpå

Eirik Heia Pedersen og hans lagkamerater spiller for å sikre sølvmedaljene når Drammen kommer på besøk til Sør Amfi på onsdag. Med poeng, så er sølvet sikret.

– Det er to tøffe kamper! La oss ta sølvkampen først, så tar vi gullkampen etterpå, smiler Eirik Heia Pedersen når vi ber ham om å vurdere det som skal skje den kommende uka.

 

ØIFs klubblegende og kaptein forteller at han og medspillerne spiller for å vinne en trygghet inn mot sluttspillet når Drammen kommer på besøk. Det er altså ikke bare medaljene som står på spill. Bronsen er allerede sikret. Nå spilles det for edlest mulig valør.

– Klart vi ønsker å slå Drammen. Det handler jo ikke bare om medaljene, at vi kan sikre sølvet, det handler om at det er greit for oss å vinne trygghet om at vi kan slå Drammen, i tilfelle vi kommer til å møte dem også i sluttspille. Da gjelder det å vinne den nødvendige selvtilliten, forklarer Eirik.

 

Han beskriver det som en veldig viktig kamp, og at alt kan skje i de to siste kampene.

– Her nytter det ikke å slappe av. Vi er nødt til å fortsette med det trykket vi har hatt i de siste kampene. Det var kjempebra mot Kolstad. Vi er på vei mot vårt toppnivå nå, melder ØIFs kaptein gjennom en rekke sesonger.

I likhet med det Marinko Kurtovic tidligere har forklart, så mener også Heia Pedersen at det har betydd mye å få full tropp igjen, etter gjennom lang tid å ha slitt med få spillere på trening og tynne kamptropper.

 

– Kvaliteten på trening er blitt en annen med fullt lag. Trykket har vært noe helt annet de siste ukene enn det var like over nyttår. Nå smeller det til og det er kamp om plassene, beskriver han.

Hos Drammen viste Gøran Sørheim hva han betyr for laget med nesten å senke Elverum på egn hånd sist onsdag. Et lag med stor selvtillit og fortsatt drøm om gull er det som kommer til Sør Amfi på onsdag.

– Han er deres viktigste spiller og er veldig god. Det er han som styrer det laget gjør. Han er en vi må passe på, slår Eirik Heia Pedersen fast.

 

Kapteinen har et ønske å komme med til publikum.

I de siste kampene har det vært litt færre publikummere enn tilfellet har vært tidligere i sesongen, men nå er det ikke så mye vintersport på TV mer, og da håper Eirik Heia Pedersen at folk kommer seg ut av godstolen og hjelper ham og lagkameratene til å sikre seriesølvet. ØIF er tre poeng foran Drammen.

– Jeg skjønner at det har vært andre prioriteringer, men nå håper jeg at vi kan sikre sølvmedaljene. Og da trenger vi fullt av folk i hallen, slår han fast.