Historien viser at ØIF Arendal har et godt tak på Drammen! – ØIF Arendal

Historien viser at ØIF Arendal har et godt tak på Drammen!

Onsdag møter ØIF Arendal Drammen til helt avgjørende medaljekamp. Blar vi i historiebøkene ser vi at det mest normale resultatet er hjemmeseier. Mer overraskende er det faktum at vi har ennå bedre tak på drammenersne når vi møter dem til dyst i deres egen "hule" Drammenshallen!

Drammen er en av de klubbene ØIF Arendal har flest kamper mot i Eliteserien, sluttspill og NM. Hele 26 kamper siden første kamp mellom rivalene tilbake 25. november 2009. Og Drammen er også en klubb som ØIF Arendal har en svært så god totaltscore mot. Dog, ØIF Arendal trenkte 5 forsøk før vi klarte å ta med oss alle poeng fra oppgjør mot Drammen.

Tre tap på rekke i perioden 25. november 2009 til 29. september 2010. Det første poengen fikk vi med oss 16. februar 2011 med uavgjort i Drammenshallen 30-30.

Drammens lengste seiersrekke mot oss er på disse tre kampene nevnt ovenfor. I perioden 16. november 2011 til 28. mars 2012 ble det også tre sørlandstap på rekke. 2 i serie og en i NM semifinale.

ØIF Arendal har den mest solide rekken. Fra 4. mars 2015 til 19. mars 2017 spilte lagene 5 kamper. Alle endte med seier til ØIF Arendal.

Totalt har lagene spilt 26 kamper mot hverandre. ØIF Arendal har vunnet 14, 2 har endt uavgjort og Drammen har vunnet 10 ganger. I Sparebanken Sør Amfi har lagene møttes 12 ganger, 6 hjemmeseire, 1 uavgjort og 5 tap. I Drammen har vi møttes 14 ganger med 8 seire til de svarte og røde, en uavgjort og 5 ganger har poengene blitt værende i Drammen.

Gjennomsnittsresultatet over 12 hjemmekamper viser 26,5 mot 24,5. ØIF Arendal har altså vært to mål bedre hjemme i gjennomsnitt! La oss håpe at det står seg slik etter onsdagens kamp også!

At det alltid blir dramatisk er fjorårets sluttspillsemifinaler gode eksempler på. Det måtte tre finaler til for å avgjøre oppgjøret mellom klubbene.