Amanda har troen på suksess for pappa og ØIF – ØIF Arendal
Amanda Kurtovic

Amanda har troen på suksess for pappa og ØIF

Amanda Kurtovic har klokkertro på pappa Marinko Kurtovic og hans elever i serieavslutningen. - Klaffer det, er det ingen lag som kan slå ØIF, mener hun.

Fredag satt hun og gjorde skolearbeid i Sør Amfi, mens hun fulgte med på treningen til ØIF-guttene som foregikk i hallen. Hun er på besøk hos pappa Marinko og skal til Kristiansand lørdag for å se Vipers mot hennes nye lagvenninner i ungarske Györ.

Hun forteller at hun følger godt med på det ØIF Arendal leverer på håndballbanen.

– Jeg sjekker alt av resultater, men får ikke sett alle kampene. Jeg ser det kampene jeg kan se, men følger også hyppig med på livescore. Jeg føler meg ganske oppdatert, smiler.

 

– Vi har jo lest at pappa Marinko er en rådgiver for deg når du spiller, og at du kontakter ham under mesterskap. Han har ikke spurt deg om noen råd noen gang?

– He he, nei! Han har ikke det, men han klarer seg fint selv. Han besitter nok kunnskap og erfaring, slik at han neppe trenger rådene mine.

– Men noen ganger er det fint å ty til ham for råd. Han er trener selv og besitter en oversikt som jeg ikke har selv. Han kan sette seg inn i rollen og gi meg råd utfra et annet perspektiv. Han er veldig ærlig, forklarer Amanda, som for tiden går skadet, men som håper å være i trening til sommeren og kampklar etter korsbåndskaden i oktober.

 

Hun mener ØIF på sitt beste – på toppnivå – er det beste laget i eliteserien for menn.

– Både Drammen og Elverum har et kjempehøyt nivå. Det er vanskelig å skille lagene. I de kampene jeg har sett, så er ingen i nærheten når ØIF er på sitt toppnivå. De er gode på det å spille det andre laget dårlig, samtidig som de er flinke på å løse oppgavene de møter. Det er opp til dem selv, at de utfører det de sier de skal gjøre, og at de holder fokus, forklarer hun.

 

Amanda Kurtovic forklarer at det er lett å henge seg opp i ting om det ikke går deres vei. Derfor er det å holde fokus, og det kun på seg selv, er en nøkkel for å få suksess.

– I mine øyne er det ingen andre i den norske ligaen som kan slå dem om de får i gang spillet sitt og spillerne. Og de må få i gang målvaktene og satt forsvaret. Nok mål er det greit å score, men det handler også om å få trygghet bakover. Da slipper en å kjempe beinhardt for hvert eneste mål, forklarer hun.

 

Det er ikke tvil om hvilket lag hun holder med på herresiden i norsk eliteserie.

Likevel vil hun være forsiktig med å kalle ØIF for favoritter foran de siste kampene.

– Slikt er farlig, for det er et jevnt nivå i den norske ligaen. Gjør de det de skal, får ut kvalitetene i spillerne og satt forsvaret, skal det veldig mye til for å slå ØIF. Men jeg vet at de svinger mye i prestasjonene. Det er jo også noe av sjarmen med håndball. Hver kamp lever sitt eget liv. En kan lede med ti mål, men likevel er det ingenting. En kan aldri være helt sikker, forteller hun med et smil.