Nå blir det garantert gullduell i siste runde – ØIF tok tilbake tabelltoppen – ØIF Arendal

Nå blir det garantert gullduell i siste runde – ØIF tok tilbake tabelltoppen

Har du ikke lagt noen planer for kvelden den 17. mars ennå? Da er det bare å sette av et par timer fra klokken 18.00 og utover for å følge seriefinalen mellom Elverum og ØIF Arendal.

I den siste kampen i i 20. serierunde, slo nemlig Drammen til med 26-22 over Elverum, i det som var en svært spennende – og merkelig – kamp foran 900 tilskuere i Drammenshallen.

 

Drammens seier sørger for at det fortsatt er helt åpent i kampen om seriegullet. Nå kan nemlig også Drammen stikke av med gullet, men da må det gamle storlaget ha to seire i de to siste kampene. En av motstanderne er ØIF Arendal.

 

Seieren sørget for at det nå er ØIF som er tilbake på tabelltoppen med to serierunder igjen, etter at ØIF gjorde sin jobb med å slå Kolstad solide 36-26 tidligere på kvelden. ØIF leder serien på innbyrdes oppgjør over Elverum. Begge lagene står nå med 31 poeng, tre mer enn det Drammen har på sin tredjeplass. Dermed ligger alt til rette for at det kommer til å bli en real gullduell når lagene møtes 17. mars i Terningen Arena. ØIF kan klare seg med uavgjort i den kampen, om begge lagene vinner sin neste kamp.

 

ØIF har Drammen på hjemmebane 13. mars, mens serien avsluttes 17. mars med bortekamp mot Elverum.

Elverum skal før møtet med ØIF til Bergen for å møte Fyllingen, som kjemper om den viktige fjerdeplassen i grunnserien, en plassering som gir fordeler inn mot sluttspillet i form av å kunne avslutte med hjemmekamp i kvartfinalen.

Drammen møter Nærbø hjemme i siste serierunde.

 

Elevene til Kristian Kjelling er tre poeng bak de to lagene på topp, og det skal ekstremt mye til for at de skal stikke av med gullet. Tross seier over Elverum onsdag, så er laget bak Elverum på innbyrdes oppgjør. De må slå ØIF og Nærbø. Samtidig må Elverum tape for Fyllingen og ØIF og Elverum må dele poengene i siste runde. Da kan Drammen vinne på innbyrdes oppgjør, ettersom ØIF tapte i Drammen før jul.