Oppvisning av ØIF-guttene i Trondheim – nå er også medaljene sikret – ØIF Arendal

Oppvisning av ØIF-guttene i Trondheim – nå er også medaljene sikret

En meget sterk førsteomgang sørget for at det ble jubel for ØIF Arendal i Trondheim. Den første seieren over Kolstad på bortebane, var av det vakre slaget. Nå er også seriemedalje i boks.

Da Kjetil Åndal satte inn kampens siste scoring, viste resultattavla at det sto 36-26 til ØIF Arendal, etter en meget sterk bortekamp i Kolstad Arena.

ØIF fortsatte dermed den gode trenden fra møtet med Bækkelaget søndag. Også denne gangen var det en meget sterk første omgang som dannet grunnlaget for de to poengene, som sikrer spenning i gullkampen til siste slutt. Angrepsspillet og 36 scoringer for andre kamp på rad er også verdt å ta med seg.

Og med Haldens seier over Fyllingen, er også medalje i grunnserien sikret for ØIF. Halden slo Fyllingen 41-36. Kanskje var det en liten unnskyldning til våre gutter etter semifinalen i cupen sist høst …

Det var usikkert før kampen om Josip Vidovic ville spille mot Kolstad, men kroaten ble med ØIF til Trondheim og var med i troppen. Han satte tidlig sitt preg på kampen og var drivkraft i mye av det offensive før pause.

ØIF møtte et lag som ikke har vunnet siden siste serierunde før nyttår, sju strake tap var fasiten for trønderne.

ØIF ledet 2-1 etter fem minutter og ikke mange sekundene etter, kom det som ble kampens store høydepunkt. Kristijan Jurisic kastet et utkast rett i armene til en Kolstad-spiller. For nesten åpent mål avsluttet Kolstad-spilleren, for bare å se at Jurisic gjorde et tigersprang og reddet med føttene, liggende over en meter oppe i luften. Det kunne nesten minne om en flygende mare fra ØIF-målvakten da han stoppet skuddet.

Og Jurisic fulgte faktisk opp med en nesten like god redning etter drøyt ti minutter, da Kolstad kom gjennom fra venstre. Denne gangen var det med armen ØIF-målvakten stoppet avslutningen.

Lagene fulgte hverandre i innledningen. Det sto 3-3 etter ti minutter og 6-6 etter 15. Bortsett fra en 3-1-ledelse, var ikke noe lag foran med mer enn et mål. ØIF kom første gang under på stillingen 4-5, men kvitterte raskt.

Midtveis i omgangen klarte ØIF å fremprovosere flere feil på rad hos hjemmelaget i angrep. Etter 19 minutter ledet ØIF 10-6.

Forsvaret satt bra for ØIF i innledningen, og i tillegg kom redningene fra Jurisic når de skulle.

Ved pause sto det 17-10 til ØIF, etter en godt gjennomført omgang, som fulgte opp i stilen som laget hadde i den første omgangen mot Bækkelaget søndag.

Det var også en omgang uten de helt store kontroversene. Hvert lag pådro seg hver sin tominutter, mens det første straffekastet kom først etter 29.59, da Laurits Rannekleiv ble tatt i avslutningen. Situasjonen ga også Kolstad tominutter. Dessverre misset André Lindboe på sjumeteren.

Før pause gjorde ØIF bare to tekniske feil, en himmelsk forbedring i forhold til situasjonen i de første kampene etter VM-pausen.

Hjemmelaget forsøkte seg i starten av andre omgang med en liten offensiv, men ØIF slo ned forsøkene til Kolstad ganske raskt. Sjumålsledelsen holdt seg og økte til åtte mål ved spilte 35 minutter.

Etter 40 minutter sto det 24-16, etter godt angrepsspill fra begge lag.

Med kvarteret igjen å spille, var ledelsen fortsatt på åtte mål – 27-19.

Kolstad forsøkte seg med sju mot seks, men ØIF hadde en medisin også mot det. ØIF så ut til å ha bra kontroll på det som foregikk på sportsdekket i Kolstad Arena.

ØIF gjorde litt flere feil i andre omgang enn i den første, men det gjorde også Kolstad. Trønderne klarte heller ikke å utnytte de sjansene de fikk til å komme innpå. ØIF virket som de ikke gjorde mer enn nødvendig for å ro seieren i land. Det var full kontroll og hele troppen kom på banen. Litt ekstra morsomt var det at Kjetil Åndal fikk sette inn kampens siste mål, i siste sekund, og sikre 36-26.

André Lindboe scoret åtte mål og ble toppscorer. Martin Lindell leverte også en av sine aller beste kamper for ØIF og scoret fem mål, men var viktig med sine assistsbidrag. Han fikk da også fortjent prisen som ØIFs beste i Kolstad Arena.

Kolstad – ØIF Arendal 26-36 (10-17)