Endelig tilbake etter lange skadeavbrekk – ØIF Arendal
Kjetil Åndal og William Fiala Gjermundnes

Endelig tilbake etter lange skadeavbrekk

Det har ikke vært noen lett sesong for Kjetil Åndal og William Fiala Gjermundnes, men nå er de to ungguttene tilbake etter lange skadeavbrekk.

Kjetil Åndal var godt i gang og fikk et gjennombrudd i ØIF-drakten med seks mål og storspill mot Falk i siste seriekamp før VM-pausen.

Men like over nyttår, i kamp for andrelaget i 2. divisjon, var uhellet ute. Mot ØIFs gamle helter i 2.divisjon pådro han seg et armbrudd. Det skaffet ham sju uker på sidelinja.

William Fiala Gjermundnes pådro seg en skade i november, et mindre brudd i ankelen, som igjen har sørget for at han ikke har kunnet spille kamper på tre måneder.

 

Mot Bækkelaget kom begge på banen, til stor glede for blant andre hovedtrener Marinko Kurtovic, som nå får flere brikker å spille med i de avgjørende kampene i eliteserien.

Begge beskriver det som kjedelig å sitte på tribunen i så lang tid. Spesielt i perioden der lagkameratene var inne i en liten «down-periode» var det tøft.

– Men jeg har tatt det med fatning og prøvd å snu det til noe positivt. Jeg har fulgt med ganske nøye for å se ting som kan gjøre meg selv til en bedre spiller, forklarer Kjetil.

William Fiala Gjermundnes har hatt samme tilnærming i kampene han har vært ute.

– Jeg har prøvd å lære av det, sett nøye på kampene og prøvd å finne ting som kan gjøre meg til en bedre spiller, sier han.

– Men det er klart, det er ikke det morsomste å være ute av spill. I perioden har det jo vært en del andre skader også. Om jeg hadde vært frisk, kunne jeg ha fått mye spilletid, legger han til.

 

Siden ankelen hans ikke tålte mye belastning, måtte William ta det forsiktig i starten etter at han ble klarert for trening.

– Jeg måtte ta det rolig, men nå er jeg med for fullt, sier den lovende unggutten.

Kjetil Åndal gikk det raskere med.

– Fra jeg kom i gang etter å blitt klarert for trening, hadde jeg fire treninger med laget før jeg var tilbake i kamptroppen. Det ordnet seg uten operasjon og jeg kunne spille igjen etter sju uker. Det er veldig gøy å være tilbake. Jeg føler ikke jeg har mistet så mye i tiden jeg har vært borte, poengterer Kjetil Åndal.

– Veldig bra å være i gang igjen. Jeg håper det byr seg noen sjanser utover, supplerer lagkompisen.

 

Onsdag skal ØIF-gutta til Trondheim for å møte Kolstad.

Den endelige troppen er ikke tatt ut. Både Kjetil og William håper å få være med i troppen til den viktige kampen mot laget som lå helt i toppen til VM-pausen, men som etter har falt på tabellen.

– Det blir en tøff kamp. Kolstad har ny arena og er et topplag, selv om de har tapt noen kamper i det siste. Det kommer ikke til å bli lett, advarer William.

– Mot Kolstad er det alltid jevnt. De har vært igjennom en tøff periode, men jeg tror de kommer til å være giret som bare det. De må vinne for å sikre seg sluttspill. Det blir veldig spennende, men vi bør ha med to poeng derfra, sier Kjetil.