Rakettomgang av ØIF-gutta sikret ny to-poenger – ØIF Arendal

Rakettomgang av ØIF-gutta sikret ny to-poenger

ØIF Arendal tok en ny seier i eliteserien, etter det som var en fantastisk innledning av kampen mot Bækkelaget. ØIF hadde etter hvert god kontroll på sine gjester fra Oslo.

Det endte 36-32 over Bækkelaget i Sør Amfi.

ØIF ledet på det meste med 12 mål, men kunne egentlig ta det ganske så rolig i andre omgang.

– Vi hadde det under kontroll, selv om Bækkelaget kom nærmere, giret vi opp et hakk og dro fra, forklarer Sander Simonsen, høyrekanten som satte inn fem mål.

– Jeg føler vi avgjør det de første 15, da vi leder med 9-10 mål. I tillegg lykkes de ikke med å gå ut i 7 mot 6. Det tar vi dem på. Det blir surrete i angrep for oss etter hvert, de tar litt innpå, men jeg føler ikke vi er truet, sier Sander.

Han trekker frem at han helst hadde sett at laget ikke slapp motstander nærmere når de leder med så mye.

– Jeg er aldri redd de skal ta oss igjen. Vi sliter litt når vi leder med ti mål. Kanskje er det en svakhet vi har, at vi slapper litt mye av. Men dette var en kollektiv seier, en bra gjennomføring, påpeker Sander Simonsen.

Jesper Munk beskriver starten som sinnssykt bra.

– Det blir en typisk kamp der vi leder med mye mål. Automatisk begynner vi å ta det med ro. Skulle gjerne sett vi vant med mer, men jeg synes vi står bra bak, selv om de scorer mye. Fremover er det fortsatt fremgang. Ankomsten sitter bedre for hver kamp nå. I dag synes jeg vi viste at vi er et topplag, sier den danske linjespilleren.

I likhet med Sander Simonsen, trekker også Jesper frem at det var en lagseier.

– Vi gjør hverandre gode i dag. Og Herman kommer mer og mer inn i det. Jeg føler vi har kontrollen og var et bedre lag. I tillegg er det positivt at vi slipper til flere spillere. Vi ser at de har vil, men noen ganger vil de kanskje litt for mye, men gøy at Adrian (Evensen) får sette den straffen på slutten, sier han.

Også hovedtrener Marinko Kurtovic var fornøyd etter den tredje seieren på rad for sine elever.

Han mener guttene viste en voldsom attityde de første 20 minuttene, og med det klarte de å drepe kampen.

– Kampen er jo ferdig på 20 minutter. Vi straffer dem voldsomt. De prøver 7 mot 6, men vi bare fortsetter å straffe dem, beskriver han.

Marinko trekker frem at årsaken til at laget faller noe ned i andre omgang, er at laget har en stor ledelse.

– Det var klasseforskjell! Slike kamper som dette, må en ta vare på for å få rokert på laget. Det overrasket meg veldig at de valgte å spille 7 mot 6, noe BSK aldri har gjort før. Ganske fort bikker det til vår fordel. Først da vi ledet 10-1 begynte de å komme i gang, forklarer ØIF-treneren.

Seieren ga også et nytt innskudd i banken for selvtillit.

Nå kan laget reise til Kolstad og en vanskelig bortekamp, mot et lag som har tapt sju ganger på rad, men som alltid har vært vrien å møte hjemme i Trondheim.

– Det blir vanskelig. Jeg er superfornøyd med måten laget har respondert. Starten på denne kampen, den ønsker vi å utvikle videre. Også veldig gøy at de unge fikk sjansen og mye tid på banen, forteller han.

ØIF er nummer to i eliteserien, tre poeng foran treer Drammen, som tapte borte mot Fyllingen. Elverum slo Kolstad hjemme og leder fortsatt med to poeng.

SLIK VAR KAMPEN:

Bækkelaget lå på niendeplass før kampen, bare poenget foran Haslum på kvalifiseringsplassen. Men Oslo-laget hadde bare et poeng opp til Halden og Nærbø på de to siste plassene som gir sluttspill.

For ØIF hadde Åsmund Strat tatt plassen på benken til Luka Panza. Panza var med G16-laget på runden i Bringserien.

For en åpning det ble. Publikum trodde knapt sine egne øyne da ØIF ledet 5-0 etter fem minutter. Fem avslutninger satt i kassa bak Bækkelagets målvakt. Som et ekspresstog valset ØIF videre. Etter ti minutter var det 9-1.

Det første kvarteret var det knapt en feil og knapt et bomskudd fra hjemmelaget, som fikk publikum til skru opp volumet på heiaropene gang på gang. ØIF viste en moral det er lenge siden vi har sett. Vi må kanskje tilbake til Elverum-kampen for å finne en lignende moral. Den gangen var det jevnt hele veien. Nå dro ØIF ifra fra start og Bækkelaget hang med hodene allerede etter noen minutter.

Da kvarteret var gått, hadde ØIF 14-5-ledelse. Før den tid hadde ØIF ledet 13-3 – altså hatt ti måls forsprang før det var gått 15 minutter. Det var klasseforskjell.

Bækkelaget spilte seg litt inn i kampen, men ikke mer enn at de stabiliserte forspranget som ØIF hadde til og ligge på ti mål. Men ØIF klarte også dra fra tidvis og være 12 mål foran.

Det var ikke bare i angrep det gikk bra. På de første 20 minuttene var det to skudd som gikk utenfor, og det ble gjort en feil i angrep. Bakerst sto også Kristijan Jurisic opp mot sitt beste. I tillegg kom André Bergsholm Kristensen inn og tok et straffekast.

Etter 25 minutter sto det 19-9, men bare sekunder etterpå hadde André Lindboe – med sitt femte i kampen – sørget for at det sto 20-9.

Det ble noen flere bomskudd mot slutten av omgangen. Like før 27 minutter var ØIF ni mål foran. Da hadde Bækkelaget spist seg inn med tre mål fra det meste laget lå bak.

Til pause hadde Bækkelaget kommet enda nærmere. Bækkelaget scoret fem mål på rad og det sto 20-14. På de siste sju og et halvt minuttene scoret ØIF kun et mål.

Starten av andre om gang ble på langt nær den samme som første.

ØIF økte til sju mål, men lå for det meste fem mål foran gjennom det første kvarteret. Det nærmeste Bækkelaget kom var fire mål bak. ØIF gjorde flere feil fremover i starten av omgangen og det virket noe mer ukonsentrert enn det gjorde den første halvtimen i Sør Amfi.

Men det så samtidig kontrollert ut, for hver gang Bækkelaget begynte å yppe seg, giret ØIF litt opp. André Lindboe var bra og scoret seks mål for ØIF. Han gikk ut og Olaf Richter Hoffstad kom inn og fortsatte der Lindboe slapp. Han satte inn tre scoringer på rad etter han kom inn. Det bidro til at ØIF plutselig var åtte mål foran.

ØIF så ut til å ha god kontroll de siste minuttene, selv om Bækkelaget yppet seg litt i andre omgang. William Fiala Gjermundnes og Adrian Evensen fikk begge spilletid i sluttminuttene. Før pause var også Kjetil Åndal tilbake på banen etter skadeavbrekket.

Med knappe fem minutter igjen, etter en del rot i angrepene før, hadde ØIF en ledelse på 33-28.

Bækkelaget reduserte med 4.07 igjen av kampen. Da to Marinko Kurtovic en time out for å gi noen siste instruksjoner til elevene sine. På rundt seks minutter hadde da Bækkelaget redusert ØIFs ledelse fra åtte til fire mål og øynet nok håp om poeng.

Med et minutt igjen ledet ØIF med fire mål og da reddet også Jurisic et straffekast fra gjestene. Da var seieren i mål.

Og da Adrian Evensen satte et straffekast i mål like før slutt, markerte det en flott avslutning på en fin håndballkveld.

ØIF Arendal – Bækkelaget 36-32 (20-14)