ØIF vant drama mot Haslum – er med i gullkampen fortsatt – ØIF Arendal

ØIF vant drama mot Haslum – er med i gullkampen fortsatt

Det ble kamp til siste slutt i Sør Amfi mot Haslum. Men ØIF vant til slutt 30-28 og er stadig med i gullkampen, etter storspill fra Sondre Paulsen og superreserve Josip Vidovic.

Det ble så ulidelig spennende. ØIF var på det meste fem mål bak, men klarte likevel å kjempe seg tilbake i kampen – anført av en friskmesldt Josip Vidovic, som med bare 13-14 minutter på banen scoret sju mål og var sterkt delaktig i snuoperasjonen.

– Deilig med to poeng, smiler Josip, som har hatt hjernerystelse etter kampen mot Dynamo Victor i europacupen.

ØIF hadde slitt, men med Josip på banen, så kom også storspillet.

– Jeg så at gutta slet litt og ville prøve. Jeg har bare hatt to treninger, uten å kunne yte maksimalt. Men jeg så på måten Haslum spilte, så kunne det bli åpninger for meg. Jeg sa jeg var klar og de åpningene jeg så, de fikk jeg. Jeg hadde veldig lyst å vinne denne kampen, beskriver han. 

 

Josip Vidovic konkluderer med at dette var en veldig viktig seier for ØIF-gutta.

– Denne betyr mye for oss. Vi sliter i 45 minutter, men på slutten viser vi attityde. Marinko har etterlyst det og på slutten så gir vi ham svar. Vi viser også hvor mye dette betyr for oss og det vil vi fortsatt vise fremover, lover han.

– Hva er det som skjer med dere på slutten når dere henter inn Haslum?

– Vi er litt mer aggressive enn det vi var tidligere i kampen. Vi gikk uansett for å vinne. Offensivt fikk vi det også til å flyte, sier Josip, som ikke tror han vil holde en hel kamp mot Bækkelaget til søndag. 

– Nei, neppe, men vi får se, smiler han.

 

– Marinko! Viste gutta den attityden du etterlyste før kampen i dag?

– Ja, det gjorde de. Jeg likte det jeg så. Josip kommer inn og bidrar, og Sondre (Paulsen) viser også at dette betyr noe ekstra da han kommer inn etter å ha sittet på benken og vært utvist, svarer Marinko. 

Sondre fikk to ganger to minutter i samme situasjon i første omgang.

Omlegging av forsvaret bidro til at seieren ble et faktum.

– Vi snur det da vi legger om til 5-1. 6-0 fungerer i starten, men de skjøt oss etter hvert i stykker. Disse to poengene betyr veldig mye. Nå jager vi fortsatt Elverum og er oppe på andre …

– Gamblet du med å bruke Josip?

– Det var avklart med medisinsk apparat at han kunne være med. Josip meldte seg klar selv på slutten og da fikk han også klarsignal av det medisinske apparatet til å spille. Han ble matchvinner og vi gamblet. Denne gangen lyktes vi, smiler en fornøyd Marinko Kurtovic.

 

– Hva betyr dette for kampene fremover?

– Selvtillit er alltid viktig for kampene som ligger frem i tid. Haslum gjør en av sine beste kamper for sesongen. Nå kan vi også på trening komme med mye selvtillit og det betyr mye!

I likhet med lagkamerat Vidovic var Sondre Paulsen lykkelig for at to nye poeng var i boks.

– Den satt langt inne og da er det ekstra deilig at det blir to poeng, smiler han.

Han synes det var en merkelig kamp.

– Ja, det var det, men vi kommer til slutt. Selv da vi var fem mål bak, hadde vi troen på det. Og da Josip kommer inn så driver det opp tempoet vårt. Han spiller rett og slett skjorta av Haslum. De hadde enorm respekt for ham, mener Sondre.

– Jeg føler det flyter bra angrepsmessig også. I noen kamper i det siste, så har det vært avslutninger etter dårlig spill, men i dag spiller vi bra i angrep, vi får bare ikke den uttellingen som vi ønsker. Men vi scorer 30 til slutt. 

Han synes Haslum ble mer defensive på slutten.

– Og da straffer vi dem. Dette er starten på en snuoperasjon for oss. Vi er med fortsatt, slår Sondre Paulsen fast.

 

SLIK VAR KAMPEN:

Kenny Ekman var tilbake i troppen, sammen med Josip Vidovic, Kjetil Åndal og William Fiala Gjermundnes. Vidovic har vært savnet i de siste kampene, mens Ekman har hatt en fingerskade lenge. Han skal snart under kniven og opereres, men meldte seg kampklar til den viktige kampen mot Haslum onsdag kveld.

ØIF fikk en bra åpning, selv om det var veldig mye feil begge veier de første minuttene. Etter fem minutter var det 2-2, men ØIF tok ledelsen etter 6,20. Men så begynte problemene for ØIF og hovedproblemet het Trond Tjemsland og er målvakt hos Haslum. En periode over noen minutter stengte målvaktveteranen målet. ØIF gikk fra ledelse, til å ligge tre mål bak. Etter 11 minutter sto det 3-6 og gjestene kunne juble mest.

 

Men ØIF tok seg sammen. Selv om Haslum ledet, så dro ikke bæringene mer fra. ØIF begynte å knappe innpå. Etter kvarteret var det 6-8, mens det etter 17,22 var blitt 9-9 og ØIF hadde dermed hentet igjen det tapte.

Etter 20 minutter var det 10-10. Da hadde ØIF scoret på 10 av sine 20 avslutninger. Haslum på sin side sto med 10 på 16 … ØIF hadde også i perioden misset en dobbeltsjanse. Først et straffekast som Tjemsland reddet, så tok han også returen fra André Lindboe.

ØIF hadde mulighetene til å ta føringen, men det sto likt lenge. Haslum misbrukte også en stor mulighet, et straffekast som Kristijan Jurisic reddet. I angrepet etterpå sørget Martin Lindell for ny ledelse for ØIF, 11-10. Da var ØIF en spiller mindre, etter at Sondre Paulsen hadde pådratt seg to tominuttere på en gang. Men i undertall tente ØIF til. De kontret inn to scvortinger og var plutselig tre mål foran etter 25 minutter.

 

Haslum svarte og etter 26.10 var det 13-12. Da hadde målvakt Tjemsland sendt ballen i åpent mål, ettersom ØIF i undertall spilte med en ekstra utespiller i steet for målvakt.

Etter 28.20 sto det 13-13.

Et straffemål fra Sondre Paulsen sørget for at det sto 14-13 ved pause.

 

Men problemene var ikke over for ØIF. Innledningen av andre omgang var ikke optimal. Gjestene fra Nadderud fikk en god start. ØIF lå under 16-17 etter 35 minutter, mens skuddene bare fortsatte med å ende utenfor eller over mål for gulljagende ØIF-gutter.

Haslum, som kjemper for å unngå kvalifisering i bunnen, var langt mer treffsikre i sine avslutninger. I tillegg gjorde ØIF flere feil fremover som de ble avblåst for. Etter 40 minutter var det 17-19, mens det etter 13.30 sto 18-22.

En kan vel heller ikke beskylde dommerne for å være direkte hjemmedommere, men uten at det forklarer alt av hvorfor ØIF slet. På de drøyt 16 første minuttene av andre omgang, scoret ØIF kun fire ganger. ØIF lå en stund fem mål bak, men to raske mål av Lindboe og Lindell, sørget for at det etter 48 minutter var 20-23.

Med 11 minutter igjen var det fortsatt tre mål å hente inn for ØIF-guttene.

 

Men Josip Vidovic ville det annerledes. Han satte to raske scoringer og etter 21.30 sto det 24-25.

I perioder var det mye rot og feil fra begge lagene. Det var to lag som var redde for å tape. Det sto 26-27 med fem minutter igjen, der Josip Vidovic noterte fire av de fem siste for ØIF.

Etter 26 minutter hadde ØIF kjempet seg opp til 26-26, og Josip Vidovic ga seg ikke, for han sørget for 28-27 ikke lenge etter også. Bare for å se at Haslum scoret og sørget for 28-28. Da var det tre minutter igjen.

Det ble nervepirrende i slutten for alle involverte. Publikum reiste seg og hjalp til det de kunne. På banen ble det kriget om hver ball. Hallen kokte da Sander Simonsen satte inn 29-28 med 1.10 igjen å spille.

Og da André Bergsholm Kristensen reddet neste avslutning for Haslum, da sto det knappe 30 sekunder igjen. Haslum fikk lov å spille lenge det siste angrepet.

 

Med 11 sekunder ledet ØIF med et mål og Marinko Kurtovic tok time out.

Og da Vidovic hamret ballen i mål, etter å ha ruslet gjennom forsvaret, var 30-28-seieren sikret.

 

ØIF Arendal – Haslum HK (14-13)

Sparebanken Sør Amfi, ca 1500 tilskuere.

Dommere: Mads Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen

Utvisninger: Begge lag 3×2 min.

Flest mål Haslum: Stian Brevik 6 mål.

Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic 7, Martin Lindell 2, Adrian Evensen, André Lindboe 4, Sondre Paulsen 7, William Fiala Gjermundnes, Herman Vildalen 3, Eirik Heia Pedersen, Laurits Mo Rannekleiv 1, Olaf Richter Hoffstad, Kjetil Åndal, Jesper Munk 2, Sander Simonsen 4, Kenny Ekman.