Marinko før Haslum: – Det skal være to poeng i kampene fremover og vi vil starte mot Haslum – ØIF Arendal

Marinko før Haslum: – Det skal være to poeng i kampene fremover og vi vil starte mot Haslum

Det er to lag med enormt mye å spille for som møtes i Sør Amfi onsdag kveld. Haslum, den gamle storheten, jakter plass i sluttspillet, og unngå kvalifisering, mens ØIF er ute å styrke aksjene for medalje av best mulig valør ...

Skadesituasjonen har satt sitt preg på prestasjonene hos ØIF-guttene i det siste. Marinko Kurtovic fortalte oss i går om hvordan det er å ha bare 10-11 spillere tilgjengelig, inkludert målvaktene.

Onsdag er det Haslum som kommer på besøk, et lag med flere store meritter på samvittigheten, men som er inne i generasjonsskifte og som denne sesongen har slitt langt mer enn vanlig. Søndag ble Haslum spilt ut av egen hall av Elverum – en kamp som endte med 27-42-tap og dermed fortsatt kvalifiseringsplass på tabellen.

 

Marinko Kurtovic har lagt en plan for hvordan ØIF skal opptre mot Bærums-laget. ØIF er favoritter, klare sådan på bakgrunn av tabellen, men Marinko advarer.

– Haslum er et lag som alltid har laget problemer for oss. Minnes jeg riktig, stjal de begge poengene mot oss sist sesong, påpeker Marinko.

Marinkos hukommelse er det lite å si på. ØIF røk 29-30 mot Haslum på hjemmebane sist sesong.

Om lagenes situasjon foran oppgjøret, trekker ØIFs hovedtrener frem at det er to lag som er under press om dagen.

– Vi er presset, men det er de også. Haslum har skuffet enormt denne sesongen og ble overkjørt av Elverum sist. Det er en klubb med ambisjoner om å ligge langt høyere enn kvalifisering. Det har ikke gått som planlagt for dem. For hver kamp kommer de vekk fra egne ambisjoner. Vi er favoritter, men det spørs hvordan vi takler det. Spillet har ikke vært optimalt den siste tiden, beskriver en ærlig Marinko Kurtovic.

 

Men til tross for at ting ikke har gått på skinner den siste tiden, og at det er en tøff skadesituasjon i spillergruppen, mener Marinko Kurtovic at sesongavslutningen kan bli bra for ØIF.

– Ja, det skal være to poeng i hver kamp fremover, og vi vil starte med det mot Haslum. Vi skal ikke være så store favoritter med det spillet vi har levert i det siste, men fungerer det, da skal vi bli vriene å ha med å gjøre, lover ØIFs hovedtrener.

Han trekker frem at det er opp til hver og en av spillerne og at alle som kan påvirke resultatene, må heve seg.

 

Og ØIF kommer til kampen med en porsjon med nyvunnet selvtillit. Bodø ble slått 27-23 i Bodø Spektrum sist onsdag. Etter en tøff periode, slo ØIF tilbake.

– Alt som kan bygge selvtillit er viktig, og selvtillit får en gjennom seire. Seieren i Bodø var utrolig viktig, konkluderer Marinko.

– Jeg håper å se den rette attityden. Den har manglet en del kamper nå, og det er mitt ansvar å spre den attityden, men spillerne – hver og en – må gå i seg selv for å få den frem, ikke bare i kamp, men også på trening. Det må klinkes til, da blir det bra, sier ØIF-treneren.