Josip kan være tilbake mot Haslum – også lyspunkt i sikte for ungguttene – ØIF Arendal

Josip kan være tilbake mot Haslum – også lyspunkt i sikte for ungguttene

Marinko Kurtovic håper på gode nyheter rundt skaden til Josip Vidovic. Kanskje er den kroatiske spillefordeleren klar til dyst mot Haslum.

At Josip Vidovic ikke var med til Russland og returmøtet med Dynamo Victor, kan nok ha hatt sitt å si for kamputfallet og exiten fra Challenge Cup.

Nå håper Marinko Kurtovic at Josip Vidovic kan bli meldt klar etter sin skade til møtet med Haslum onsdag.

– Ja, jeg håper han er tilbake. Han skal testes på treningene før kampen. Så får vi se hvordan det går, men det siste jeg fikk vite, var positivt, sier en spent Marinko Kurtovic.

 

Det kan også være positive nyheter rundt skadesituasjonen til ungguttene Kjetil Åndal, Kristoffer Pedersen og Jørg William Fiala Gjermundnes. spesielt for de to sistnevnte.

For Marinko håper at Åndal og Gjermundnes kan være på banen i løpet av et par uker, mens det for Kragerø-gutten Pedersen kan dreie seg om en måned.

Spesielt Kristoffer og Kjetil var virkelig på gang da skadene inntraff. Kjetil Åndal storspilte blant annet mot Falk i Horten rett før jul, men så ble det armbrudd i en kamp for 2.divisjonslaget. Også Kristoffer viste seg frem i flere kamper, men så slo skulderen seg vrang for hans del.

 

Marinko forteller at det ikke er tvil om at skadene til de tre ungguttene har svekket laget, selv om de ikke hadde så mye spilletid før spillepausen.

– Det har svekket oss enormt. Vi har vært gjennom en ekstremt tøff periode, men knapt hatt spillere, med skadene til Kenny og Josip oppå det hele. Dette rammer også også på trening. Når det ikke er i hundre på trening, blir det heller ikke hundre i kamp. Det henger sammen. Når det ikke går for fullt på treningene, klarer vi ikke skru om bryterne for å få prestasjonene til å sitte i kampene heller, forklarer Marinko.

ØIFs hovedtrener meddeler at det med 10-11 spillere på trening er vanskelig å få trent skikkelig på kampsituasjoner.

Med så mange spillere ute, har det blitt stor slitasje på enkeltspillere.

 

– Det er spillere som heller ikke har vært i form, det må vi erkjenne. Men med så tynn tropp som vi har hatt, så blir slitasjen stor på enkelte. I de kampene som vi har hatt nå, ville de unge spillerne fått mye spilletid, men vi har lite å bytte på. Ungguttene kunne vært viktige for oss så hardt programmet er, men uten dem, så har slitasjen blitt stor, forklarer Marinko.

Spillerne fikk fri fra trening fredag etter over ei uke på reisefot. Turen til Russland ble avløst av en tur til Bodø.

– Vi må også se om vi er flinke nok med restitusjon, gjør alle en god nok jobb med det? Her har hver og en et ansvar for å stille best mulig restituert på trening og kamp, melder han.

 

Onsdag venter Haslum hjemme i Sør Amfi, i det som er kalt for pensjonistkampen. Alle pensjonister kommer gratis inn på kampen, som starter 18.30.