Bodø har aldri vært enkle å slå i nord! – ØIF Arendal

Bodø har aldri vært enkle å slå i nord!

Sist gang ØIF Arendal spilte seriekamp, var vi fremdeles serieleder, tap borte mot Halden til tross. Siden den gang har både Drammen og Elverum passert oss på tabellen. Med en kamp mindre spilt enn begge rivalene er derfor seier mot tabelljumbo Bodø helt avgjørende.

Det er nok å minne om situasjonen fra forrige sesongen. ØIF Arendal møter nedrykksklare Nøtterøy i Tønsberg. Det ble et forsmedelig tap. Så at jumboen i nord ikke skal klare å velte gulljakten til sørlendingene blir alfor naivt. Forskjellen i Eliteserien er for marginal til å ta lett på noen oppgaver.

Og tar man med oppladningen til onsdagens kamp, med Europacup i Russland og tidenes reiseopplegg, så må gutta vise stor mental styrke for å slå tilbake. For det er akkurat det som må til. Tap i begge de to foregående serierundene mot Runar (hjemme) og Halden (borte), i tillegg til Europacup-exit avkrever at man slår tilbake. Nå skal den dårlige trenden fra 2019 snus. Så enkelt og allikevel så vanskelig.

Skulle ØIF Arendal gjøre noe annet enn å hente 2 poeng i nord, vil kampen om gull raskt måtte byttes ut med kampen om å holde lagene bak seg på avstand. For programmet som ØIF Arendal har igjen, byr på spennende kamper. Haslum, Drammen og Bækkelaget hjemme. Kolstad og Elverum borte. En avslutning som virkelig kan gi sørlendinger god grunn for negelbiting.

ØIF Arendal har spilt 7 seriekamper i Nordlandshallen. 3 kamper er vunnet. 4 er tapt. I sluttspill har arendalittene tapt begge kampene klubben har spilt i nord. Lagene har også møtt hverandre en gang i NM. Den gangen var Bodø hjemmelag, men kampen gikk i Oslo Spektrum. Og den gangen ble ØIF Arendal norgesmestre med seier 23-22!