Ute av Europacupen etter forsmedelig tap i Russland! – ØIF Arendal

Ute av Europacupen etter forsmedelig tap i Russland!

Savnet av ØIF Arendals playmaker, Josip Vidovic, ble for stort. Ikke bare er Josip en viktig spiller i ØIF-spillet. Men nå begynner stallen å bli farlig tynn. Det er store belastninger og lite mulighet for hvile underveis i kampen på de fleste av spillerne. Det ble Europacup exit med tap 31-22 og 52-49 sammenlagt.

Anført av et fantastisk hjemmepublikum akkompagnert av en heialeder med mikrofonen til munn, heiet russerne frem sine menn til årsbeste på håndballbanen. Russia, russia, russia, lød det fra tribunen og over høytalerne og det ga energi til hjemmelaget. For i arenaen var det ikke en kamp mellom Dynamo Victor og ØIF Arendal. Der var det en kamp mellom Russland og Norge.

Når våre gutter i tillegg var på den spandable siden spesielt i første omgang, ble det raskt klart at dette kunne komme til å bli en krevende kamp å vinne. Eller å unngå å tape med mer enn 6 mål.

Som alltid når det er Europacup langt øst, må man også innfinne seg med at det svært sjeldent er 50-50 dømming. Ei heller denne gangen. Allikevel sitter nok både trenere og spillere igjen med en følelse av at dette skulle vært mulig for egen maskin.

At spillerstallen begynner å bli tynn, kunne man se med en titt på benken. Der satt det en målvakt, fire ledere og kun tre utespillere å veksle inn. En ekstra kantspiller, en ekstra strekspiller og en ekstra bakspiller. Ute er Kenny Ekmann, Kristoffer Pedersen, Kjetil Åndal og Josip Vidovic. Det er med andre ord stort ansvar på få skuldre.

Martin Lindell gjorde en solid innsats i Russland. Han viser nok en gang at hans potensiale er enormt. Morsomt var det også å se 18-åringen André Bergsholm Kristensen mellom stengene. Imponerende når man tar både type kamp og rammer i betraktning. At klubbens egen Laurits Rannekleiv er i ferd med å finne et nivå for håndballen sin som det lukter «svidd» av, er også et solid lyspunkt. Sander L. Simonsen revansjerte litt hjemmekampen og var solid i høyrekanten. Hermann Vildalen hadde også hatt et løft fra tidligere kamper.

Europacup er over for sesongen 2018/19. NM tok slutt i semifinale i november. Det er å håpe at det vokser opp en fandenivolsk innstilling til både serieavslutning og sluttspill. Hos spillere, trenere, publikum og alle som holder med ØIF Arendal. For lysten til å vinne noe, den skal ikke betviles. Gutta og trenerne kommer til å komme fryktelig sterkt tilbake. Nå kan man ta en kamp av gangen, en oppgave av gangen. Når Bodø-turen er gjort unna til uken, er resten med buss!