Norsk håndballs tøffeste reiseprogram – noensinne! – ØIF Arendal

Norsk håndballs tøffeste reiseprogram – noensinne!

Aldri før har noen håndball-lag hatt tøffere reiseprogram i en og samme sesong som det ØIF Arendal nå gjennomfører. To Europacup-kamper i Tyrkia, før klubben havner langt, langt øst og sør i Russland i 1/8-dels finale. Deretter bærer det til Bodø for seriekamp 4 dager senere!

Vi våger påstanden. ØIF Arendal setter europarekord i reising! For aldri før har noen lag, hverken norske eller andre europeiske, noen gang vært utsatt for et reiseprogram som ØIF Arendal har sesongen 2018/19. Det startet med to turer til Asia! Årets to første runder i Europacupen ble altså spilt utenfor (!) de europeiske grenser. I de asiatiske deler av Tyrkia.

Og når ØIF Arendal nå er på vei til Russland for å spille åttendedelsfinale i Europacupen, er det via Tyrkia igjen (!) med mellomlanding i Istanbul. Så bærer det videre til Stravopol. Så langt øst som Europacup faktisk kan ta deg.

Og som om ikke disse enorme avstandene er krevende nok, våre gutter skal allerede onsdag spille viktig Eliteseriekamp i Bodø!

Har du tatt deg tid til å studere reiseprogrammet som klubben har delt tidligere, vil du se at laget skal reise både natt til fredag, natt til mandag og natt til torsdag! Det er med andre ord en oppladning til kampene som er så langt fra optimal som man kan komme. Nesten. Heldigvis har ØIF Arendals hovedtrener lagt inn noen ekstra overnattingsdøgn. Ett i Russland og ett i Bodø.

Det er ingen tvil om at disse krevende reisene krever ekstra av ØIF Arendal-gutta. At reisene skjer både helt og delvis natten igjennom er ekstremt utfordrende for toppidrettsutøvere. Det er noe det ikke er mulig å trene på. Dette kan man rett og slett ikke forberede seg på! For det har bare skjedd ØIF Arendal!

Da er det imponerende å registrere at det ikke er en enste klage fra noen. Gutta har allerede gjort den viktigste jobben. De har akseptert den ekstra utfordringen og innfunnet seg med at dette blir krevende – men dette skal vi klare!

Når spillergruppa «lander» i Arendal torsdag om en uke med avansement i Europacup og full pott mot Bodø – da har de visst at ØIF Arendal har tatt steget inn i europeisk håndball for fullt. Da har gutta vist oss alle at vi mestrer det alle strever med – å prestere i Europacup under de mest ekstreme forhold og samtidig levere i Eliteserien. ØIF Arendal, norsk håndballs eneste Europacuplag våren 2019!

Lykke til på alle reisene gutta – vi er stolte av dere!