Etter to nedturer, viste ØIF seg fra sin solid side igjen – slo Dynamo Victor – ØIF Arendal

Etter to nedturer, viste ØIF seg fra sin solid side igjen – slo Dynamo Victor

Så deilig med en seier igjen! Og nå har ØIF Arendal skaffet seg et kjempe godt utgangspunkt foran returkampen mot Dynamo Victor. Med seier 27-21 må russerne vinne med mer enn 6 mål dersom ØIF Arendal scorer minst 21 mål i Russland!

ØIF pangåpnet og ledet 3-0 da det var gått fem minutter, mot et russisk lag som sto som statister da ØIF-gutta satte opp tempoet. Starten var av det vakre slaget, da André Lindboe og Sander Simonsen kombinerte med en dobbeltflyger, som sistnevnte satte i mål.

Etter den gode starten, begynte det å komme noen feil fremover og Dynamo Victor kom seg inn i kampen igjen. 13 minutter og det sto 4-3 til ØIF. Baerst sto imidlertid Kristijan Jurisic bra og hindret at det kom enda flere baklengsmål, og André Bergsholm Kristensen var inne og tok to straffekast, mens det fremover ble sløst med kruttet. Etter 16 minutter var det 5-5, men ØIF sto bedre bakover på banen enn det vi har sett de foregående kampene. Derfor var det også grunn til å bli optimistiske med tanke på fortsettelsen. Etter 17 minutter så hadde imidlertid russerne sørget for at det sto 5-6.

Etter 20 minutter var fortsatt Dynamo Victor i føringen. ØIF lå under 7-8, etter at laget hadde spilt i overtall i to minutter.

20.43 var gått av kampen da Marinko Kurtovic valgte å ta kampens første time out for å gjøre et forsøk på å få justert spillet noe. Da hadde ØIF en lang periode levert svake avslutninger, selv om de hang med. På det tidspunktet lå ØIF to mål bak – 7-9.

Dem minutter før pause, tross tre overtallsspill, var det fortsatt minus i målprotokollen for ØIF – 9-10. Men André Lindboe utnyttet en sjumeter på beste vis, like før det var spilt 26 minutter – det sørget for 10-10 i den spennende kampen så langt.

Mulig det var time outen som gjorde susen, men ØIF hevet seg de siste minuttene av omgangen. Forsvaret satt bedre og tvang Dynamo Victor til å gjøre feil. Fremover begynte også den prosentvise uttellingen å bli bedre, først og fremst gjennom at ØIF satte de opplagte mulighetene, som sjumetere. Fra to mål bak, gikk ØIF til pause med 13-10-ledelse.

De ti første minuttene av andre omgang holdt ØIF seg de tre målene foran, det til tross for at de måtte spille 4 mot 6 i to minutter, etter at både Herman Vildalen og Laurits Rannekleiv fikk hver sin tominutter med sekunders mellomrom.

Etter 42 minutter sto det 17-14 og kampen vippet veldig. ØIF kunne gått opp i fem måls ledelse da det sto 18-14, men en sjumeter ble satt i stolpen og ut. Bakover fortsatte imidlertid ØIF å stå godt. Russerne slapp ikke til de opplagte mulighetene som Runar og Halden fikk slippe til i de to foregående kampene.

Da det var gått 14.42 av andre omgang, fikk ØIF sin andre periode i kampen med to spillere mindre på banen. Denne gangen var det Herman Vildalen og Eirik Heia Pedersen som måtte ta seg en ufrivillig pause. Kvarteret ble passert og det sto 18-15 til ØIF.

Dynamo Victor benyttet perioden med to spillere mer til å knappe ned til to mål. Det var spennende i Sør Amfi.

Etter 18 minutter hadde ØIF kontret inn to nye scoringer og på ny ledet ØIF med fire mål. Men etter 20 minutter, da ØIF tok en ny time out, sto det 21-19.

Med sju minutter igjen ledet ØIF 23-20, etter en flott kontring, der André Lindboe satte inn sitt niende mål i kampen. Og med fem og et halvt minutt igjen, så hadde ØIF fått fem måls ledelse. Det sto 25-20. ØIF hadde seks mål, etter at Lindboe jobbet opp en ball på mesterlig vis etter en redning fra Jurisic.

ØIF holdt konsentrasjonen inn og skaffet seg et godt utgangspunkt foran returkampen i Russland neste helg. André Lindboe fløy inn 27-21 med minuttet igjen, etter et langt angrep. Da Kristijan Jurisic stoppet det siste forsøket fra russerne, endte det med 27-21.