Marinko foran E-cupen: – Vi møter et moderne, tøft fysisk lag! – ØIF Arendal

Marinko foran E-cupen: – Vi møter et moderne, tøft fysisk lag!

ØIF-trener Marinko Kurtovic håper at hans elever skal vinne tilbake spillegleden foran møtet med russiske Dynamo Victor i åttendedelsfinalen i Challenge Cup i Sør Amfi på søndag. For laget fra Russland spiller både fysisk tøft og moderne håndball! Det blir en krevende utfordring for våre gutter!

– Vi synes å være i en fase der vi plutselig ser etter problemer, fremfor å jobbe videre. Nå må vi opp på det nivået der vi skal være. Spillerne må ta seg sammen, hver og en, og vi må spille den håndballen som vi står for, forklarer Marinko foran den første av to kamper mot det russiske laget. 

Han håper å se en reaksjon hos spillerne etter å ha tapt to kamper på rad i eliteserien.

– Er det greit å få en kamp nå der det ikke er poengene som teller?

– Altså, jeg tror det ville vært den samme reaksjonen om det hadde vært en seriekamp. Vi har ikke råd til å ha en kollektivt dårlig dag igjen. Vi vet vi kan bedre enn det vi har levert de to siste kampene, sier Marinko bestemt.

 

Dynamo Victor er blitt analysert i forkant av kampen i Sør Amfi. Returkampen skal spilles i Russland neste helg. 

Før treningen fredag så ØIF-guttene og trenerteamet gjennom en video av det russiske laget.

– Best av to kamper og det blir steintøft. Nå må vi inn i et E-cupmodus, forteller Marinko. 

– Det er et bra fysisk lag som vi møter, et lag som er sterkt kollektivt. De spiller ganske moderne håndball og har god fysikk. De løper mye og spiller en bra håndball, beskriver Marinko.

 

Sander Simonsen trekker frem at Dynamo Victor er et lag som ØIF-gutta ikke kjenner så mye til.

– Det er jo et lag vi kjenner lite til, så det er vanskelig å vite hva de er gode på. Vi har kun sett video av dem. Det er viktig at vi er hundre prosent til stede. For vår del er det om å gjøre at vi kan få med oss noen måls ledelse fra hjemmekampen. Vi vet ikke hva vi kan komme til å møte i Russland, sier han.

I tillegg til å analysere det russiske laget, har ØIF-guttene analysert seg selv etter de to serietapene mot Runar og Halden. 

– Ja, vi har gått i oss selv og prøvd å se hva vi har gjort feil. Vi vet vi er et fantastisk bra lag og har gode spillere, men vi har ikke truffet med dagsformen de siste kampene, forklarer han.

 

– Tok dere ut for mye da dere slo Elverum – kostet den kampen for mye?

– Nei, den kostet ikke for mye. Vi var kanskje litt langt oppe etter den kampen, men var ikke særlig gode i den kampen heller egentlig. Vi har slitt med angrepsspillet i alle tre kampene, forklarer han. 

Og han trekker frem enda en grunn til kollapsen i de to foregående kampene, og en ting som blir veldig viktig foran kampen mot Dynamo Victor.

– Mot Elverum hadde vi et veldig godt forsvar, noe vi ikke har klart å finne igjen i de to forrige kampene. Setter vi forsvaret, kommer også de enkle målene fremover, påpeker han.

Sander Simonsen i aksjon i en tidligere kamp denne sesongen.