Hjemmestatistikken røk – tapte mot Runar – ØIF Arendal

Hjemmestatistikken røk – tapte mot Runar

Det endte med 28-31-tap mot Runar. Men ØIF leder fortsatt eliteserien.

Runar hadde både mer tæl og guts for kvelden. Gamletrener Leif Gautestad kunne juble høyest da hans Runar sendte ØIF ut av Sør Amfi med tremålstap, 28-31. Det er det første tapet i eliteserien på hjemmebane denne sesongen, men ØIF topper fortsatt tabellen. Men nå er Elverum bare to poeng bak.

– I dag er vi ikke på. Vi taper dueller over hele banen. Vi gjør det heller ikke lett for målvaktene våre. De redder oss mange ganger før pause. Dette var langt under pari, konstaterer Laurits Mo Rannekleiv.

– Vi gjør det vi ble enige ikke om å gjøre. Nå må vi reise oss igjen til onsdag, da er det ny kamp, sier en skuldertrekkende strekspiller.

 

Han takker publikum som heiet dem frem gjennom hele kampen, men på seg og sine lagkameraters vegne er han litt skamfull over at spillerne ikke klarte å levere bedre for anledningen, foran de 1500-1600 tilskuerne som hadde møtt opp.

– Det er bare vår feil. Vi kan ikke skylde på noen andre, men vi kan ikke grave oss ned. Neste kamp er allerede onsdag. I kveld kan vi sutre, men vi må finne ny giv frem mot onsdag. Da skal vi vise oss fra en annen side, lover Laurits.

 

Også Herman Vilddalen konstaterer at dette ikke holder mål, eller er på det nivået ØIF ønsker å være på. Spesielt bakover var det mye rart.

– 28 mål skal være nok til å vinne, men det er takket være målvaktene vi bare ligger under med tre til pause. Alle skal forvente mer av oss enn det vi viser her. Vi må se oss i speilet og si at dette ikke var godt nok, sier Herman.

– Hvorfor blir det slik?

– Akkurat det er vanskelig å si. Jeg føler vi var tente og at det var en viktig kamp. Vi må bare lære av dette og se hva det er vi må jobbe med videre. Dette er feil vi blir nødt til å lære av, svarer Herman Vilfdalen.

 

ØIF tapte altså for gamletrener Leif Gautestad og hans Runar.

Leif Gautestad ble varmt mottatt før kampen og beskriver gjensynet med Sør Amfi som spesielt. Ekstra morsomt var det å ta med seg alle poengene fra laget han trente opp i eliteserien for ti år siden.

– Jeg heier alltid på ØIF, bortsett fra i dag. Onsdag jublet jeg da de slo Elverum og onsdag heier jeg igjen på dem når de møter Halden, men akkurat i dag var det godt å få en seier, sier han.

 

Han beskriver gjensynet med Sør Amfi som helt fantastisk.

– Det er så utrolig gøy å komme tilbake hit, se det jeg var med på å bygge opp. Da hallen ble bygget, satt vi nesten ved siden av arkitekten og beskrev hvordan vi ønsket det. Nå er det utrolig gøy å se hvordan det er blitt. Det er veldig kult med dekket og alt rundt i svart og rødt. Oppriktig kjipt at jeg i dag var med på å ødelegge festen, sier han.

– Guttene kjempet ØIF ut av stilen i dag. Det var en fantastisk opplevelse å være her. Jeg gikk rundt fra halv fem og ga high five til folk. Jeg har stor tro på at ØIF skal klare å komme seg videre etter dette. Det er så gode kvaliteter i laget at jeg tror de slår hardt tilbake, mener gamletreneren.

 

SLIK VAR KAMPEN:

Kanskje var det kampen mot Elverum som satt i føttene på ØIF-gutta fra start. Hjemmelaget ledet 2-1, men derfra dreide det seg mest om gjestene fra Sandefjord. Avslutningene satt ikke der de skulle mot Joachim Christensen i Runar-målet, som plukket flere hundreprosentsjanser fra ØIF i første omgang. ØIF lå to mål bak etter ti minutter, da det sto 4-6. Etter 15 minutter sto det 6-9. Det var nesten som det var Runar som var tabelltopp, ikke ØIF.

Når ØIF heller ikke klarte å overliste Runar-målvakten fra straffemerket, så begynte nok noen sjeler å se mørkt på det i Sør Amfi. Det var gamletrener Leif Gautestad som hadde klart mest å juble for i starten med sine nye mot gamle elever. Runar var klart mest aggressive og fremprovoserte feil på feil hos ØIF.

 

Drøyt 20 minutter var spilt og da ledet gjestene med fire mål. 8-12 sto det etter 22 minutter, da Runar satte ballen i åpent ØIF-mål. Feil fulgte feil, og Runar fikke den ene muligheten etter den andre til ytterligere å øke ledelsen. Etter 25 minutter var det 9-14 etter en ny sjumeter fra Hybertsen. Forsvarsspillet som vi så mot Elverum, det var helt fraværende. Fremover florerte feilene og vi fikk trolig se det som var sesongverste i en omgang offensivt når det kommer til feil den første omgangen.

En scoring sju sekunder før pause av Laurits Mo Rannekleiv sørget for at det sto 13-16 til pause. Egentlig kunne ØIF prise seg lykkelige over at det bare var tre mål å hente inn til andre omgang.

 

Det var lite også i starten av andre omgang som tydet på at det kunne bli poeng til ØIF. Runar økte raskt til fem mål. Etter 40 minutter var det 16-21, men det ikke lenge etter sto 16-23, altså sju måls ledelse til gjestene. ØIF klarte å spise inn fire mål før det var gått 19 minutter, men laget som imponerte veldig mot Elverum på onsdag og ledet serien, så fortsatt ut som en middelhavsfarer.

Etter 20 minutter sto det 23-26.

Fremover var det fortsatt mye bom. Og bakover prøvde ØIF med å markere ut de farligste Runar-spillerne, noe som dessverre ikke var vellykket.

 

Et lite håp ble likevel tent med drøyt seks minutter igjen, da Josip Vidovic satte inn 26-29. Men Runar fikk spille lange angrep før dommerne markerte for passivt. Med fire og et halvt minutt igjen var det to mål bal, 27-29. Neste angrep leverte Runar-målvakt Christensen en dobbeltredning.

Kampen ble mye avgjort fra straffemerket, der Runar hadde langt bedre uttelling enn ØIF. ØIF misset på tre av fem, Runar på en av ti.

To minutter før slutt var det 28-31. ØIF prøvde seg med mann mot mann, uten at det lyktes å provosere frem de nødvendige feilene.

 

ØIF Arendal – Runar 28-31 (13-16)

Sparebanken Sør Amfi, ca. 1.500 tilskuere.

Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge.

Utvisninger: ØIF 2×2 min. Runar 3×2 min.

Flest mål Runar: Erik Hybertsen og Kennie Boysen, begge 7 mål.

Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic 5, Oscar Duus Carlsen, Martin Lindell 4, Adrian Evensen, André Lindboe 5, Sondre Paulsen 3, Herman Vildalen 2, Laurits Mo Rannekleiv 3, Olaf R. Hoffstad 1, Jesper Munk 2, Sander L. Simonsen, Eirik Heia Pedersen 3.