Slik forklarer kapteinen at ØIF er et topplag – ØIF Arendal
Eirik Heia Pedersen mot Halden 2018/2019

Slik forklarer kapteinen at ØIF er et topplag

Eirik Heia Pedersen mener det er enkle forklaringer bak at ØIF-guttene ligger på toppen av tabellen.

Før helgens kamp mot Runar, hjemme i Sør Amfi, er fasiten 23 poeng på 14 kamper. Det har blitt 11 seire, en uavgjort og to tap denne sesongen. Kolstad er tre poeng bak, mens Elverum har fire poeng opp til våre gutter. Elverum og Kosltad har riktignok en kamp til gode på ØIF.

Eirik Heia Pedersen har vært en sentral skikkelse i ØIF gjennom en årrekke og har også vært kaptein i flere sesonger. Han mener en av de viktigste forklaringene bak årets suksess så langt, er at nivået på treningene har økt betraktelig.

– Ja, vi har hatt høyt nivå på trening. Det betyr veldig mye. Er nivået på treningene høyt, blir nivået i kampene deretter, forklarer han.

 

Kapteinen forteller om en tid da laget hadde lett for å la nivået på treningene falle ned noen hakk.

Det har også fått det til å gå et lys opp for spillerne, som har innsett hvor mye innsatsen på treningene har å si for utfallet når sesongen skal oppsummeres.

– Bunnivået vårt har økt på grunn av nivået på treningene er blitt bedre. Vi ligger i toppen og har godt humør i laget. Det er gøy å spille håndball når vi vinner kampene, oppsummerer han med et smil.

 

Tett kampprogram har også bidratt til å holde guttene på tå hev gjennom høsten og vinteren.

– Bare se på da Halden slo oss i semifinalen i cupen. Da var programmet så tett at vi ikke rakk å deppe over det som skjedde. Det var rett i kamp noen dager senere. Det gjorde at vi kunne legge det bak oss og se fremover på en enklere måte, forklarer han.

Fremover er det riktignok en ting som han ser det må brukes en del tid på under treningene for å utvikle enda mer.

– Forsvaret og målvaktene har vi fått til å fungere, men vi er nødt til å få mer ut av det angrepsmessig. Når vi får det til å sitte, ser det enda mer lovende ut, mener Eirik.