Marinko før Runar-kampen: – Vi får se på søndag om vi har tatt nye steg og takler å være favoritter – ØIF Arendal

Marinko før Runar-kampen: – Vi får se på søndag om vi har tatt nye steg og takler å være favoritter

Marinko Kurtovic er klar på en ting foran kampen mot Runar hjemme i Sør Amfi på søndag.

Elverum kampen – som endte med 25-24-seier etter en spennende, merkelig og dramatisk kamp – er tilbakelagt. Nå er det Runar og møtet med ØIFs gamletrener Leif Gautestad som gjelder.

– Seieren over Elverum er null verdt om vi taper mot Runar, slår Marinko ettertrykkelig fast. 

Den siste treningen er unnagjort og guttene er godt forberedt til å møte gamletreneren. ØIF vant kampen i Sandefjord med solide 34-22. Også for Marinko er det møte med sin gamle klubb. Han kom som kjent til ØIF fra Runar i 2014.

 

Etter å ha vært underdogs mot Elverum, så er ØIF tilbake i favorittposisjon foran hjemmemøtet med Runar. Det er en rolle som laget har måttet takle ofte denne sesongen, og som laget har vært flinke til å takle.

– Vi må takle å være favoritter. Her skal vi ta to poeng og må prestere deretter. Så får vi se på søndag om vi har tatt nye steg og takler å være favoritter. Vi stille om fra kampen som var, men jeg er helt sikker på at gutta er klar til søndag med all guts og kraft de kan mobilisere for å ta dette hjem, sier Marinko. 

 

Men ØIF-treneren ser et lite skjær i sjøen. Elverum-kampen var krevende og tappet mye krefter, men Marinko mener det ikke skal sitte igjen i beina på spillerne. Likevel er det grunn å peke på at Runar har fått hvile i midtuken og kommer fullt uthvilte til Arendal.

– Vi har vært flinke til å ta en og en kamp denne sesongen, det håper jeg vi fortsetter med. Vi må vinne og vise at vi vil blø for drakta, ikke slippe oss ned den lille prosenten, sier han. 

Om møtet med sin forgjenger i trenerstolen i ØIF, sier Marinko dette:

– Litt spesielt. Leif har vært borte fra elitehåndballen noen år. Som trener er det hans jobb å levere resultater med Runar. Jeg regner med han kommer godt forberedt hit, smiler Marinko Kurtovic.

 

Også Eirik Heia Pedersen mener det blir litt spesielt å ha Leif Gautestad på motsatt benk i Sør Amfi.

– Det blir en gøy kamp. Leif er tilbake i hallen, noe som sikkert blir gøy for mange. Ja, det blir en spesiell kamp, sier ØIFs mangeårige kaptein. 

Han mener det skal være forskjell på lagene.

– De ligger i bunnen, vi i toppen. Men de har matchvinnere som det er viktig at vi er på fra starten av. Blant andre Kennie Boysen. Hvis han treffer, da kan det bli vanskelig. Vi har sett video av dem og lagt en plan, smiler han.