Vi har slått Elverum og trygget tabelltoppen – ØIF Arendal

Vi har slått Elverum og trygget tabelltoppen

Kanskje var vi vitne til den merkeligste eliteseriekampen i Sør Amfi noen gang ...

– Dette var sinnssykt deilig!

Det utbryter Kristijan Jurisic etter 25-23 over Elverum, foran 2011 tilskuere i Sør Amfi. Dermed er det fortsatt tabelltopp for ØIF, som nå har fire poeng til Elverum og tre poeng til Kolstad på toppen av tabellen.

Men det var en av de merkeligste kampene i Sør Amfi noen gang. Det var nemlig to lag som hadde hver sine periode til regelrett å kollapse. ØIF spilte blant annet nesten 13 minutter i starten av andre omgang uten å score. Det skal nesten ikke være mulig å vinne kamper med sånne perioder, men heldigvis hadde også Elverum sine mørke perioder. Dermed kunne altså ØIF juble til slutt.

– Vi slurver noe underveis, men samtidig viser vi også hva som bor i dette laget. Jeg var litt skeptisk før kampen. Det var lenge siden siste tellende kamp. Det var noen nerver som var på plass, innrømmer Jurisic.

Han mener Elverum fikk en del enkle mål i periodene som ØIF ikke hadde flyten.

– Men for en moral vi viser med å slå tilbake, slår han smilende fast. 

– Det er bare å bøye seg i hatten, som det så fint heter. Dette var gøy, smiler målvakten.

 

Jesper Munk kjempet beinhardt inne på linja mot et hardt Elverum-forsvar. Han var strålende fornøyd med to nye poeng og styrket tabelltopp.

– Perioder er vi fantastiske, mener han, men legger også til at det i perioder ikke var like bra.

– Men jeg synes det er imponerende at vi klarer å holde Elverum nede på 24 mål. Vi lykkes godt med 6-0-forsvar. Defensivt er vi gode og Kristijan står godt bakerst. Det er også fantastisk å spille på hjemmebane, der publikum heier oss frem, fremfor å rakke ned på motstanderne, sier Jesper. 

Seieren betyr mye for fortsettelsen av sesongen.

– Dette var sinnssykt deilig. Nå har vi Elverum under press. Vi har vunnet de kampene de nå må vinne, men samtidig må vi også gjøre jobben vår fremover. Det var en merkelig kamp, men det er alltid gøy å slå Elverum, jubler Jesper Munk.

 

Marinko Kurtovic beskriver en kamp som svinger veldig, for begge lag.

ØIF-treneren var lettet etter å ha rodd seieren i land i den spennende kampen. 

– Vi starter bra, men så begynner vi å ødelegge for oss selv. Plutselig er de forbi oss, men så tar vi dem igjen. Så rykker de fra i andre omgang, men så har de en dårlig periode og vi en god en …

– Jeg er glad for måten vi vinner på. Guttene blør for drakta bakover på banen i dag. Og byttene vi gjør på straffene, der André kommer inn og tar tre av dem, var ekstremt viktig for oss. De redningene ga energi. Jeg var spent, ettersom det var seks uker siden siste kamp. Kampen viser vi har mer å jobbe med i angrep, men jeg er glad for at det ble to poeng. Vi ønsker å posisjonere oss inn mot sluttspillet og da er det bra å legge press på Elverum. Men vi jobber med det kjedelige, en og en kamp av gangen, sier en fornøyd Marinko.

 

SLIK VAR KAMPEN:

Det så lovende ut for ØIF fra starten av. Lagene fulgte hverandre de første minuttene, men ØIF skaffet seg en tremålsledelse. Like før det var gått ni minutter ledet ØIF nemlig 5-2.

Men Elverum slo kraftig tilbake. For etter den bra starten, så kom minutter som ikke ØIF kan være bekjent av. Elverum scoret nemlig hele åtte ganger på rad. Plutselig sto det 5-10 på resultatkuben i Sør Amfi. Selv ikke en time out i den perioden hjalp hjemmelaget noe videre. Det gikk nesten åtte minutter mellom den femte og sjette scoringen for ØIF. Det så ikke særlig lyst ut, men ØIF kom tilbake og kunne konstatere at det var bare et mål opp da klokka rundet 23 minutter. Da sto det 11-12. I den perioden hadde Elverum også pådratt seg to tominuttere.

Sondre Paulsen fikk en tominutter og Elverum straffekast etter knappe 24 minutter. André Bergsholm Kristensen kom kald inn fra benken og reddet straffen mesterlig. Før det hadde Kristijan Jurisic absolutt levert til godkjent mellom stengene for ØIF.

 

Da Sander Simonsen etter 25.20 satte inn 12-12, begynte lydnivået igjen å stige i Sør Amfi, der Svermen var forsterket med Forza Arendal for anledningen.

27 minutter og da hadde Josip Vidovic sørget for 13-12. En ny strafferedning fra Bergsholm Kristensen og Sondre Paulsen kunne, på lettere kunstnerisk vis, sørge for at det sto 14-12. Det hadde knapt noen av de fremmøtte trodd da kvarteret var spilt og ØIF hanglet etter.

Til pause sto det 15-13, etter en merkelig omgang, der lagene hadde hver sin periode til å kollapse …

 

Inngangen på andre omgang ble miserabel for ØIF, som spilte 12,59 før den første scoringen kom. Heldigvis sto ØIF godt bakover og Kristijan Jurisic hindret flere baller fra å gå i mål. I tillegg tok Bergsholm Kristensen et nytt straffekast, hans tredje for kampen.

ØIF var likevel veldig heldige som ikke var mer enn tre mål bak på stillingen 15-18 da scoringene begynte å komme.

 

Men så snudde det. For på seks minutter gikk ØIF fra tre mål bak, til å lede med tre mål på stillingen 21-18.

Kampen sto og vippet. Elverum kom tilbake etter sin kollaps, fikset to raske scoringer og med åtte minutter igjen hadde ØIF ledelsen med 21-20.

ØIF økte til 23-20. Men tre minutter før slutt var det 23-2 i den dramatiske og svært spennende kampen, der knapt en av de 2.011 på tribunen turte reise seg før det var slutt.

To minutter før slutt hadde ØIF 25-23, etter at André Lindboe hadde satt et straffekast forbi sin gamle lagkamerat Morten Nergård. Det ble mange avblåsninger i slutten av oppgjøret. ØIF ble avblåst for brøyt med 40 sekunder igjen med 25-24-ledelse. Elverum fikk en mulighet til å angripe og valgte ta en time out med 28 sekunder igjen.

Elverum rotet vekk ballen og ØIF kunne feire 25-24-seier.

 

ØIF Arendal – Elverum 25-24 (15-13)

Sparebanken Sør Amfi, 2.011 tilskuere.

Dommere: Lars Jørum, Håvard Kleven.

Utvisninger: Begge lag 3×2 minutter.

Flest mål Elverum: Sigvaldi Gudjonsson 7 mål.

Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic 2, Martin Lindell 2, Adrian Evensen, André Lindboe 6, Sondre Paulsen 5, Herman Vildalen 1, Eirik Heia Pedersen 1, Laurits Mo Rannekleiv, Olaf R. Hoffstad, Jesper Munk 3, Sander Løvlie Simonsen 5.