Regner med Lindboe røper vinneroppskriften – derfor legger Elverum en ny slagplan – ØIF Arendal

Regner med Lindboe røper vinneroppskriften – derfor legger Elverum en ny slagplan

Elverum-trener Michael Apelgren mener det blir rart å møte André Lindboe i ØIF-drakt.

Vi snakker med Elverum-trener et par dager før toppkampen i Sør Amfi. Det er en nybakt norgesmester, etter å ha slått Halden i cupfinalen i romjula, vi intervjuer om det som skal skje i Sør Amfi i kveldstimene onsdag kveld.

ØIF leder med to poeng på Elverum, Kolstad ligger imellom poeng bak, men Elverum har en kamp mindre spilt enn ØIF og vil gå forbi med seier i toppkampen i Sør Amfi. Det er altså mye som står på spill …

– Klart kampen er viktig, det er jo en toppkamp. ØIF er et lag som er ganske likt det vi selv er, og som vi må slå om vi skal nå våre mål. I Norge finnes det ikke vanskeligere kamp enn dette, sier Apelgren foran møtet i Sør Amfi.

 

Han synes det vil bli merkelig å se igjen André Lindboe i en annen drakt enn Elverums, etter at Lindboe en årrekke spilte i Elverum under Apelgrens ledelse.

– Det blir litt spesielt ja, og det tror jeg det blir for André også. Jeg hadde helst sett ham i en proffklubb i Europa, men nå ble det slik at han endte i ØIF. Og vi vet også at vi hadde måttet forholde oss til en annen meget god venstrekant om André ikke hadde gått til Arendal. Det blir merkelig å møte ham, for han er en spiller som har betydd mye for meg som trener og som har hjulpet meg mye, og som jeg aller helst ikke ville ha spilt mot, sier en ærlig Elverum-trener.

 

Apelgren er ikke veldig bekymret for kampen, men han erkjenner at hans gamle elev kan ha lagt frem rapporter med vinneroppskriften Elverum tidligere har brukt mot ØIF i kamper som Elverum har vunnet.

– Jeg er forberedt på, og har mistanke om, at han har fortalt de hemmelighetene vi hadde, men jeg klandrer ham ikke for det. Jeg ville gjort akkurat det samme selv. Det betyr at vi blir nødt til å endre litt på strategiene våre, det er små detaljer som vi må gjøre annerledes enn vi har gjort før, forklarer Apelgren.

 

Det er et Elverum-lag med mye selvtillit som kommer til Sør Amfi. Sist var det en cupseier som kunne feires, men klubben hadde også en sterk høst i Mesterligaen. I tillegg er det et lag som er i ferd med å gå gjennom et lite generasjonsskifte. Fra neste sesong er landslagskometen Alexander Blonz klar for klubben.

– Det har vært en prosess med foryngelse, et generasjonsskifte. Vi har skiftet ut mye av spillerstallen, men også hatt vår beste høst i Mesterligaen med 13 poeng – den gamle rekorden var vel ti poeng, så vidt jeg husker. Vi vant også cupen, så det har vært en kul høst for oss. De øvrige lagene jager oss, og da må vi også bli bedre. Vi blir tatt igjen om vi gjør det samme som vi har gjort før, mener han.

Han har stor respekt for ØIF som klubb og lag. Kampene mellom lagene mener han er å betrakte som klassikere.

– ØIF er en fin klubb og vi heier på ØIF, bortsett fra når de møter oss. De har oftest en strategi med at de vil overraske, både med laguttak og strategi. Der jobber vi litt ulikt, påpeker Apelgren.

 

Hvorfor er så oppgjørene mellom ØIF og Elverum blitt en klassiker?

Elverum er på mange måter laget som har gitt de andre klubbene i toppen noe å strekke seg etter de siste sesongene.

André Lindboe vil ikke kalle det for hatoppgjør. Han har møtt ØIF en rekke ganger som Elverum-spiller, men skal onsdag møte Elverum for første gang med ØIF-drakt.

– Forholdet mellom klubbene ligger nok mye i at begge klubbene er veldig giret på å ha status som nummer 1 i Norge. Derfor betyr også kampene mye, en spiller om toppen. Derfor vil det alltid være ekstra trykk på slike kamper, men det er ikke hatoppgjør, selv om det er litt ekstra temperatur, forklarer André Lindboe.

 

Avisa Østlendingens sportsleder, Wenche Norberg-Schulz, har fulgt Elverum Håndball en årrekke og vært en rekke ganger i Sør Amfi når lagene har møttes. Hun merker godt at det lades litt ekstra opp når det er snakk om at ØIF Arendal er motstander.

– Mitt inntrykk er definitivt at rivaliseringen med både Svermen og ØIF Arendal blir tatt på alvor. Dette er jo både et lag og en supportergjeng som har bevist at de har noe å stille opp med mot Elverum, så det er ingen her som tar lett på oppgaven – verken på eller utenfor banen. Dette blir jo også årets første test på hvor man står i forhold til de andre norske topplagene, og for Elverums sin del blir det viktig å plukke poeng fra start. Begge lag har nok ekstremt lyst på den førsteplassen, for det ble jo svært så tydelig i fjor hvor avgjørende hjemmebanefordelen som følger seriegullet kan bli, sier hun.