ØIF-gutta mener Elverum er favoritter, men kommer med lovnad: – Det blir full tenning fra start – ØIF Arendal

ØIF-gutta mener Elverum er favoritter, men kommer med lovnad: – Det blir full tenning fra start

Endelig starter andre halvdel av sesongen for ØIF-guttene. Og det er ingen ringere enn Elverum som står på motsatt halvdel. - Det smeller allerede fra start, slår Laurits Mo Rannekleiv fast.

– Det blir ingen rolig start i alle fall. Elverum er et klasselag, som har vært ledende i mange år. De har gang på gang vist hvorfor de er så gode, legger Laurits til.

Han påpeker at det er godt å ha Elverum på hjemmebane i den første kampen etter halvannen måneds kamppause.

– Det blir full tenning. Vi går inn i kampen som underdogs, mener han.

– Hvorfor mener du at Elverum er favoritter?

– De har vist gjennom spill i Mesterligaen og gjennom å vinne cupfinalen at de er sterke. De er sabla gode, men vi er ikke et så ille lag vi heller. Vi går for å vinne og må gripe mulighetene når de kommer, forklarer den populære ØIF-streken.

 

Oppkjøringen til andre halvdel har det vært lite å utsette på. ØIF-gutta har trent mye, men har også klart å hente inn mye overskudd av energi frem mot Elverum-kampen, og resten av sesongen.

– Vi gleder oss til å spille kamp igjen og er klare for å gi alt, lover Laurits.

Sondre Paulsen deler lagkameratens oppfatning om at Elverum har det største favorittstempelet.

– Ja, det gjør jeg. Vi er underdogs. Elverum er regjerende mester og har vært gode i Mesterligaen. Vi har ikke møtt dem ennå. Selv om vi leder serien, så lyver kanskje den tabellen litt. Basert på det Elverum har levert, blir det feil å si at de ikke er favoritter, mener Sondre.

 

Men Sondre Paulsen trekker også frem en annen ting, i likhet med Laurits Mo Rannekleiv: ØIF-gutta bobler av spilleglede og lyst til å komme i gang med andre delen av sesongen.

– Og så blir vi jo kastet rett til ulvene med en gang. Vi møter et lag som kommer med mye selvtillit og har fått en boost gjennom å vinne cupfinalen, så får vi se om vi kan klare å senke dem. Er vi nær nå, skal det bli gøy om vi møter dem i sluttspillet. Det er disse kampene det er lettest å motivere seg til, smiler Sondre Paulsen.

Han beskriver at det er to lag som kjenner hverandre godt og at begge klubbene har hatt kontinuitet på spiller- og trenersiden gjennom flere sesonger.

– Nå har vi fått en av deres kontinuitetsbærere (André Lindboe). Det er rart, i ti år har vi spilt eliteserie og i ti år har jeg hatt André på samme kant rett overfor meg. Vi har spilt direkte mot hverandre. Det blir en ny erfaring å få noen andre mot seg, sier Sondre.

– Hva skal til for å stikke av med begge poengene?

– At vi treffer med dagen og får med oss publikum. Alle vet hva vi er kapable til. Vi kan kunsten om vi er opp mot vårt beste, sier han.

 

ØIF-trener Marinko Kurtovic sier dette foran møtet med Elverum:

– Vi får Elverum rett i fleisen fra start. Bedre enn det kan det ikke bli. Jeg trenger ikke vri på noen knapper foran slike kamper. Gutta bare gleder seg, smiler han.

– Hva mener du blir det viktigste for å ta to poeng?

– Helheten … Vi må ha rett attityde og rett inngang. Den må være perfekt. Og vi må få forsvaret til å fungere, slik at målvaktene får skuddene dit han vil ha dem. Laget må bygges bakfra, svarer Marinko.

 

Det er to lag som kjenner hverandre svært godt som skal i ilden i Sør Amfi. Selv om Elverum har skiftet ut mye av laget sitt, så har ØIF-gjengen en bra oversikt over hva de mener kan komme.

– Ja, jeg føler vi har oversikt over hva de er gode på og svakhetene deres, men å se de nye karene deres på video og det å møte dem i kamp, det er noe helt annet …

Marinko sier han har latt seg både overraske og imponere over at Elverum har prestert så godt etter å ha byttet ut så mye av laget. Michael Apelgren, Elverums trener, har sagt at han regner med at André Lindboe vil røpe noen hemmeligheter for sine nye lagkamerater, og at Elverum dermed vil gjøre en del justeringer.

– De har blitt trygge og fått timingen til å sitte ganske fort. De har raskt blitt en helhet med så mange nye spillere. De kan gjerne komme med noen overraskelser, men vi skal nok korrigere oss, lover Marinko, som også legger til:

– Hvis de endrer på noe av sitt spill, da betyr det at de har respekt for oss. Jeg er sikker på at de står tilbake med 95 prosent av det som er deres spill når de møter oss.

 

Tabellen viser at ØIF topper, poenget foran Kolstad og to poeng foran Elverum, men Kolstad og Elverum har begge en kamp til gode på ØIF-gutta.

– Jeg er helt sikker på at Elverum ser dette som en firepoengskamp. De vet at de må vinne. Vi skal gjøre det vanskelig for dem. Det skal være vanskelig å komme til Sør Amfi, med et fantastisk publikum som åttende spiller i ryggen, fremhever Marinko.

Tirsdag ble det også kjent at Elverums supporterskare i Taigaen ikke kommer til å ha noen organisert tur til Arendal.

– Det synes jeg er rart. Hvis det er sant, så overrasker det meg. Har har Svermen allerede vunnet publikumskampen og kan fikse oss to poeng, smiler Marinko Kurtovic, som på trening tirsdag hadde besøk av journalist og fotograf fra avisa Østlendingen.

De fulgte treningen for å lodde stemningen foran toppkampen.

INTERVJU: Marinko Kurtovic blir intervjuet av Wenche Norberg-Schulz fra Østlendingen etter treningen tirsdag, mens Trygve Røisland i bakgrunnen prater med fotograf Anita Gotehus.