Guttungene viste «pensjonistene» hvordan man spiller håndball – ØIF Arendal

Guttungene viste «pensjonistene» hvordan man spiller håndball

I årets andre ØIF-derby, viste rekruttene hvorfor det er de som har en lysende framtid. Her var positiviteten og attityden høyere enn noen gang, og det var et skikkelig revansjesugent rekruttlag, som viste hvordan håndball bør spilles.

For to uker siden var det et lokalderby som få hadde sett maken til. ØIF Arendal Elite 2 møtte ØIF Arendal. Da bestod rekruttlaget av G18- spillere med hjelp av elitespillere. Den kampen endte med et braktap for rekruttene, som ikke klarte å vippe de erfarne håndballspillerne av pinnen.

Forventingene foran gårsdagens kamp i Nedeneshallen var små. Dette var første kamp etter influensaepidemien som hadde tatt knekken på nesten hele rekruttlaget. Uten hjelp fra elitelaget, stilte rekruttene kun med  G18-spillere mot de erfarne og tidligere toppspillerne i ØIF Arendal. Målet for dagen: «Ha det gøy, og vis hva slags håndball vi står for». Og det målet ble gjennomført med glans! Aldri før har en slik positivitet spredd seg gjennom laget, og godt hjulpet av et fantastisk publikum, løp rekruttene pensjonistene i senk. Til tider var det 5 rekrutter alene mot mål, før de andre rakk til midtbanen. Stillinga til pause var 22-16 til rekruttene. 22 mål på 30 minutter beviser hvordan kjappe og enkle mål resulterte i en solid ledelse. Sammen med et sterkt forsvar som til tider klarte å nøytralisere tidligere toppspillere, stod Oliver Trondal som en levende vegg i mål de siste 10 minuttene av førsteomgang.

Andreomgangen fortsatte der førsteomgangen slapp . Tidligere ØIF Arendal elitespillere som David Svenningsen, David Rui og Andre Jørgensen Hofstøl, prøvde alle alt hva de kunne for å forhindre et pinlig tap mot 18 og 19-åringene. Luka Panza, trener for rekruttene, klarte å få gutta til å holde hodet kaldt, mens resten av kroppen gikk i 100. Til tider var ledelsen oppe i sju mål, og selv med noen unødvendige utvisninger mot tampen av kampen, klarte ØIF Arendal Elite 2 å dra seieren hjem. Kampen endte til slutt 33-38, i den gøyeste og beste håndballkampen som rekruttene har levert denne sesongen.

Selv om det var laget som gjorde seieren mulig, var det noen enkeltpersoner som stod fram da laget trengte det som mest. Niklas Moltke Kristensen fikk vist seg skikkelig fram med 8 mål, og det som nærmest så ut som 100 assist til strek og medspillere. Oscar Duus Carlsen viste fram skuddarmen sin med 8 mål, og var helt sjef bakerst i midtforsvaret. Henrik Jensen Gangdal hadde sju mål fra strek, og hadde til tider Andre Jørgensen Hofstøl i baklomma gjennom hele kampen. Oliver Trondal stod fantastisk til tider, og reddet flere 100%-sjanser som burde ha resultert i mål.