Er storfornøyd med prestasjonene til målvaktene – ØIF Arendal
Kristijan Jurisic og André Bergsholm Kristensen.

Er storfornøyd med prestasjonene til målvaktene

Både trener, målvakttrener og målvaktene selv er fornøyde med det sisteskansene har levert så langt denne sesongen.

–  Jeg synes de har løst det på en bra måte, sier Åsmund Strat, som selv la opp på toppnivå foran denne sesongen og gikk rett inn i trenerteamet som trener for klubbens målvakter.

Så langt er alt fryd og gammen for alle partene. Kristijan Jurisic og André Bergsholm Kristensen har begge levert godt spill. Oliver Trondal har også spilt i løpet av første halvdel. Det er Jurisic som har vært førstevalget så langt, men han presses av U-landslagsmålvakt Bergsholm Kristensen, som har tatt godt vare på de sjansene han har fått. Han har blant annet blitt kåret til ØIFs beste ved to anledninger.

– Jeg tror alt det som har skjedd så langt, har vært veldig lærerikt for André. Han gjør at jeg også blir bedre, sier Kristijan Jurisic.

– Begge har hatt fremgang, føler jeg. Samarbeidet oss mellom har vært bra.

Målvaktkollegaen nikker samtykkende.

– Ja, det har vært lærerikt og jeg kan skrive under på at samarbeidet drar vi begge godt nytte av. Sammen drar vi hverandre fremover. Vi er et team som fungerer bra, påpeker Bergsholm Kristensen.

 

Begge målvaktene mener spillet har blitt bedre og jevnere etter som sesongen har skredet frem.

Samtidig trekker målvaktstrener Strat frem at det jobbes knallhardt for at begge målvaktene skal bli enda mer stabile, spesielt i kampsituasjon.

– De har tatt dette på en fin måte. Dette er starten på noe som kan bli veldig bra, smiler Åsmund Strat.

– Jeg er fornøyd med utviklingen, selv om det er litt vanskelig å måle utvikling i løpet av et halvt år. Guttene har gjort gode kamper i høst. Et par av kampene har vært under pari, men på trening har de jevnt over prestert veldig bra. Så det handler om at begge blir enda mer stabile under kampene, legger målvaktstreneren til.

 

Målvaktene selv setter stor pris på samarbeidet med den ferske målvaktstreneren. Åsmund Strat holder på med trenerutdanning for å bli målvaktstrener.

– Det nyter vi godt nytte av, smiler Kristijan Jurisic.

– Han er veldig fin å ha som trener og følger oss godt opp. I tillegg er han hjelpsom og er opptatt av at vi også har det bra utenfor banen. Det har vært veldig bra, supplerer André Bergsholm Kristensen.

 

Kristijan Jurisic var også i ØIF i 2014/2015-sesongen. Han mener satsingen på målvaktene har tatt mange steg fremover siden den gangen.

– Så absolutt. Det er ingen tvil om at det er blitt mye bedre. Åsmund er flink til å gi oss øvelser når vi ikke er med i spillsekvensene. På den måten er vi i aktivitet hele tiden og vi rekker i alle fall ikke å kjede oss, smiler han.

– Det at vi hele tiden får nye øvelser, gjør at treningen gir oss variasjon. Det har mye å si i treningshverdagen, supplerer André Bergsholm Kristensen.

 

Målvaktstrener Åsmund Strat er optimistisk med tanke på fremtiden. En ting er i alle fall sikkert; tankene om å gjøre comeback har ikke kommet ennå.

– De to målvaktene våre er så gode at det ikke er aktuelt så langt. Jeg er klar om det skal bli nødvendig, men da må det bare være en nødløsning, sier Strat.