Maximiliam Jonsson er solgt til Al Duhail i Qatar! – ØIF Arendal

Maximiliam Jonsson er solgt til Al Duhail i Qatar!

ØIF Arendals svenske storskytter, Maximiliam Jonsson, er solgt til den beste klubben i Qatar. Max er allerede i gang med å pakke sakene og sette kurs mot Midt-Østen. Det er andre perioden den blide svensken har i klubben som bla. består av halve landslaget til samme land.

Maximiliam Jonsson kom til ØIF Arendal for akkurat ett år siden. I landslagspausen 2018 kom han fra Island til ØIF Arendal. Nå går håndballreisen videre til Qatar og Al Duhail.

– Jeg fikk en mulighet nå i landslagspausen. Og med kun noen måneder igjen av kontrakten med ØIF Arendal, er jeg veldig glad for at klubben slipper meg og gir meg denne anledningen.

Maximiliam er glad og spent for gjensynet med Qatar.

– De har fått en ny trener siden jeg var der sist. Han er fransk. Det blir en stor forskjell fra forrige gang. Da var det veldig mye på arabisk.

Det er ikke noen lettvekterklubb han flytter til.

– Der spiller f.eks. Rafael Capote og Daniel Saric. Sistnevnte har bl.a. vunnet Champions League to ganger med Barcelona i perioden 2009-2016, forklarer Max.

Og vi lurer selvsagt om lønn er «driveren»?

– He, he! Qatar er verdens rikeste land, er alt han vil si om den saken. Ganske så spøkefullt.

Den svenske håndballnomaden har mye godt å si om ØIF Arendal og Arendal.

– Jeg har trivdes veldig godt i laget. Her har det vært en fantstisk tid. Og jeg har bare godt å si om ØIF Arendal.

Det kan også virke som om han forelsket seg i byen.

– Vi har bodd i et utrolig flott hus. Med utsikt over Galtesund og begge fyrene ytterst i havgapet. Det har vært en inspirasjon i seg selv å våkne opp, sette seg ned å nyte den fantastiske utsikten til en kopp kaffe. En fantastisk start på dagene i en utrolig flott by.

Og stemningen i Sør Amfi, supporterne og publikum for også gode skussmål.

– Det er en helt spesiell stemning å løpe inn i Sør Amfi. Rammene rundt, stemningen. Det er magisk rett og slett. Det er veldig bra å spille i ØIF Arendal.

Allikevel har han altså valgt eksotiske Qatar som neste håndballdestinasjon. Der blir det garantert ikke skiføre utendørs i alle fall.

ØIF Arendal ønsker den sympatiske svensken masse lykke til videre. Kanskje krysses våre veier igjen!