Marinko om Max: – En katapult som er fantastisk spiller å jobbe med – ØIF Arendal

Marinko om Max: – En katapult som er fantastisk spiller å jobbe med

Maximiliam Jonsson forlater ØIF Arendal til fordel for Qatar. Her kan du lese hva Marinko Kurtovic mener om den svenske høyrebacken.

ØIFs hovedtrener bruker store ord når han skal beskrive 29-åringen. Dønn seriøs og dønn lojal er ord han nevner ofte i sin beskrivelse av sin tidligere elev.

– En spiller som står på og som er dønn seriøs og lojal. Han er en fantastisk spiller å jobbe med, som alltid gir sitt beste på trening, en 24-timersutøver, beskriver Marinko.

I treningshverdagen er «Max», som han ble kalt i ØIF, en som har gått foran som et eksempel til etterfølgelse for de øvrige spillerne. «Max» har ifølge Marinko Kurtovic meget gode holdninger når det gjelder trening.

– Han har rett holdning til det han holder på med. Han har tilført meget god attityde og gode holdninger til laget. Og han er en spiller som alltid er blid og fornøyd, rett og slett en fantastisk mann å ha i troppen, som gikk foran i treningsarbeidet og alltid ga hundre prosent …

– Som spiller må han beskrives som en katapult, en råsterk spiller. Veldig sterk i duellspillet og hissig på mål, forteller Marinko om den tidligere eleven.

Men når det kom til spilletid, så har Sondre Paulsen vist seg som et førstevalg på høyrebacken. Med den stabiliteten som Paulsen har vist, har han vært vanskelig å skyve ut fra førsteoppstillingen for Maximiliam Jonsson.

– Klart, Maximiliam er ikke fornøyd med å sitte på benken. Han er i en alder der han må spille mye for å utvikle seg og har kanskje ikke fått så mye spilletid i ØIF som det han hadde sett for seg. Når da tilbudet fra Qatar dukker opp, så er det naturlig at han ønsker å prøve seg der. Han har vært profesjonell gjennom hele denne prosessen og gjennom måten han tok beslutningen på. Det kan vi takke ham for, sier Marinko.