ØIF Arendal med solid seier mot svenskenes nest beste lag! – ØIF Arendal

ØIF Arendal med solid seier mot svenskenes nest beste lag!

Marinko Kurtovic og ØIF Arendal-gutta har vært i Sverige og vist styrke i helgen. Lørdag ble Sävehof slått 35-31. I dag ble også Sveriges nest beste elitelag, IFK Skövde, slått med solide 7-mål, 35-28!

– Jeg er godt fornøyd med det vi har visst i helgen. Og i dagens kamp tok vi føringen direkte.

ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtovic, føler at laget er på rett vei til seriestart onsdag 30. januar.

– Vi leder kampen igjennom. Er veldig solide bakover. André (Kristensen) starter i mål og gjør det veldig bra. Kvalifiserte og viktige redninger på akkurat riktig tidspunkt i kampen.

Målvaktene André B. Kristensen og Kristijan Jurisic stod begge hver sin omgang. Og Marinko var strålende fornøyd med prestasjon.

– Om du ser på redningsprosenten er kanskje ikke den så høy som vi ønsker. Men målvaktene kommer med svært kvalifiserte redninger på helt avgjørende tidspunkt i kampen. Det er slike redninger og slike målvakter vi ønsker oss.

– Vi tar føringen fra start og leder kampen igjennom. Ut i første omgang kommer vi raskt i føring 4-5 mål. Til pause ledet vi med 3-mål, 17-14.

Starten på andre omgang var forrykende.

– Vi var riktig bra i starten av andre omgang og rykker raskt fra med 5-6-7-8 og 9 mål! Da var vi svært stabile begge veier. Kristijan stod godt med riktige redninger.

Marinko har også kunnet rotere laget godt i Sverige.

– Alle har fått godt med spilletid. Vi har rokerte på hele laget. I siste kampen spilte Olaf R. Hofstad første omgang og André Lindboe andre omgang. André startet i mål, mens Kristijan kom inn i andre omgang. Strekspillere har vekslet mye. En god gjennomføring for hele spillertroppen.

Noen får allikevel litt mer skryt enn andre.

– Generelt er jeg veldig fornøyd. Det er ingen tvil om at vi er godt forberedt til seriestarten. I dag var Hermann (Vildalen) veldig god, det samme av Josip (Vidovic) og Martin (Lindell) gjorde sine saker solid. Sondre (Paulsen) har vært «outstanding». Og linjespillerne har supplert hverandre godt. Laurits (Rannekleiv) var kjempegod . Jesper har vært god. Jesper var også god bakover og han og Laurits avlaster hverandre bra.

Dagens målscorere:
Eirik Heia Pedersen, 1 mål
Sondre Paulsen, 7 mål
Josip Vidovic, 7 mål
Martin Lindell, 2 mål
Hermann Gabriel Vildalen, 5 mål
Laurits Rannekleiv, 3 mål
Andrè Lindboe, 3 mål
Olaf R. Hoffstad,  2 mål
Sander L. Simonsen, 1 mål
Jesper Munk, 4 mål

Målvaktene:
Andrè B. Kristensen, 5 redninger på 18 skudd (redningsprosent: 28%)
Kristijan, 7 redninger på 21 skudd (redningsprosent: 33%)